Aanbieding

Senior hond in asiel

Waarom was de Weimaraner achtergelaten?

© bigdogranchrescuefl - TikTok

Hond op 20-jarige leeftijd achtergelaten in asiel: zijn verhaal is hartverscheurend (video)

Door Mae White

Online sinds

Een asiel heeft hartverscheurende beelden gedeeld van een 20 jaar oude Weimaraner hond die plotseling werd afgestaan aan een dierenasiel.

Het opvangcentrum deelde een video op TikTok, waarin ze hun ongeloof uitten over het in de steek laten van de trouwe Weimaraner genaamd Drax in zijn jonge jaren.

In de steek gelaten op 20-jarige leeftijd

Oudere honden zoals Dax hebben het moeilijk om een nieuw thuis te vinden en kunnen tot vier keer langer in asielen verblijven dan jongere honden.

Het asiel heeft hetvolgende gepost op de sociale media:

"Het is onbegrijpelijk om te denken dat een liefdevolle, trouwe senior hond van 20 jaar oud, aan het einde van zijn leven,verward en gebroken achtergelaten wordt in een asiel."

Het asiel, het grootste no-kill asiel in de VS, greep in om Dax te redden, omdat ze vreesden dat hij niet zou overleven in een typische asielomgeving. Het asiel gelooft dat Dax, ondanks zijn leeftijd, nog genoeg leven en liefde in zich heeft. Ze zijn vastbesloten om het beste thuis voor hem te vinden en al zijn medische kosten te dekken.

Gelukkig einde

Met meer dan 55.000 weergaven trok de video van Dax' verhaal veel aandacht en wekte het de verontwaardiging van hondenliefhebbers. Eén persoon gaf als commentaar,

"Ik begrijp niet hoe iemand zijn hond weg kan doen!!! Vooral op die leeftijd!!!"

Gelukkig hebben meerdere mensen zich gemeld om hem een thuis voor altijd te bieden na het zien van de oproep.

Na een tijdje bij een pleeggezin te hebben doorgebracht, werd Dax geadopteerd door een nieuw gezin. Het asiel hoopt dat Dax' verhaal dient als een herinnering aan de beloningen van het adopteren van oudere honden, die vaak een rustige en liefdevolle persoonlijkheid hebben. Hondenouders zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de fysieke en emotionele behoeften van hun huisdieren tot aan de laatste dag.

Kijk hier naar de beelden van Dax: 

Denk jij er aan een (oudere) hond te adopteren? Kijk dan snel op onze adoptiepagina!

Ander nieuws:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen