Aanbieding

Herstellende kat

Herstellende kat

© Richmond Animal Care and Control - Facebook

Asiel deelt foto van een kat ter adoptie: het is onbegrijpelijk hoe het zo ver heeft kunnen komen (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Mensen die in een asiel werken maken vaak van alles mee, maar niemand onder het personeel had ooit zoiets gezien. 

Het dierenasiel Richmond Animal Care and Control in Virginia (VS) deelde onlangs de aankondiging van een heel bijzondere kat op hun Facebook-pagina.

De kat genaamd Patches werd aan internetgebruikers gepresenteerd met een foto die de aankondiging helemaal viraal deed gaan! Veel media hebben belangstelling getoond voor deze zaak, zelfs in Nieuw-Zeeland!

Patches werd daarom beroemd, maar niet noodzakelijkerwijs met een gelukkige reden: de kat verraste het internet vanwege zijn extreme obesitas.

18,2 kg wegende kat

Op de foto die door het asiel is gedeeld, is Patches inderdaad enorm. Met een gewicht van 18,2 kg was Patches bijvoorbeeld net zo zwaar als een Border Collie.

Het moge duidelijk zijn dat de kat veel te zwaar is en dat ze dringend op zoek zijn naar adoptanten die om kunnen gaan met een strikt dieet voor de kat. Het asiel schreef een wervende tekst: "Ben je vandaag wakker geworden met de gedachte: 'Laten we de dikste kat adopteren die iemand ooit heeft gewild? Dan hebben wij de kat voor jou! Maak kennis met Patches en zijn ruim 18 kg!  Hij heeft een speciaal dieet gekregen, volgt een trainingsplan en is erg aardig. Hij is gecastreerd, getest, ingeent, gechipt en klaar om te gaan! Tot die tijd zullen we ons verbazen over zijn glorieuze vraatzuchtige lichaam!"

Het bericht werd meer dan 2000 keer gedeeld, naast de vele berichten die in de media verschenen. Zodoende duurde het niet lang tot de eerste adoptant zich meldde. De vrouw, Kay Ford, had net geprobeerd een andere zwaarlijvige kat te adopteren, maar was net te laat. 

In Patches zag ze haar tweede kans en dus haastte ze zich naar het dierenasiel om een adoptie aan te vragen. 

Vele fans willen nog steeds het verhaal volgen van de dikke kat en dus is er een Facebook pagina aangemaakt, Patches' Journey, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van de avonturen. 

De kater wordt zeer regelmatig bekeken door een dierenarts en zijn nieuwe familie is zeer ijverig om hem vooruitgang te laten boeken in zijn fysieke transformatie. Om nog maar te zwijgen van haar nieuwe katachtige vriend die haar helpt met sporten!

De vrouw is verliefd op de grote kat en is vol lof over hem. Ze vindt hem echt geweldig en moedigt iedereen aan om een ​​dier in moeilijkheden te adopteren.

Wil jij een dier adopteren na het lezen van dit verhaal? 
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen