Aanbieding

Kat op de loopband

Cinder, de dikke kat die absoluut niet van plan is om te gaan sporten.

© Northshore Veterinary Hospital / Facebook

Zwaarlijvige kat moet op loopband: de strategie van de kat is net als in een film (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Cinder, een ondeugende kat, pakt de roem met een video waarin hij laat zien dat sport niet aan hem besteed is.

Ben je geen fan van de sportschool en leggings? Vandaag brengen we een kat waar je het geweldig mee zou vinden.

Je kunt Cinder, een van de meest luie katten die we ooit bij Wamiz hebben gezien, niet missen.

Cinder, de kat die een hekel heeft aan de sportschool

Bewust van het feit dat de kat wat moest afvallen, bracht de eigenaar hem naar het Northshore Veterinary Hospital in Bellingham (Washington), waar ze hem een reeks oefeningen aanbevolen om wat gewicht te verliezen. Maar het lijkt erop dat het met Cinder niet lukt...

Onze favoriete 'dikke kat' weigert om welke vorm van sport dan ook te beoefenen, en in de video is duidelijk te zien dat 'zweten' niet echt zijn ding is. En zoals te verwachten was, ging zijn oefenroutine viraal nadat deze in 2019 was gepubliceerd.

Hoewel zijn gezondheid niet lichtvaardig moet worden opgevat, is het onvermijdelijk om sympathie te voelen voor deze kat.

Toen de dierenartsen van het centrum besloten Cinder een specifieke fysieke training te geven om hem te helpen af te vallen, reageerde de kat met de wet van de minste inspanning. En zoals te verwachten is, spreekt deze video voor zich: Cinder heeft absoluut geen intentie om op de loopband te rennen.

Kijk naar de beelden:

Absoluut geen zin om te gaan rennen

Zoals je ziet, is Cinder een echte sportschoolhater. Onder dwang van zijn coach zet hij nauwelijks een poot op de loopband, mopperend met bijbehorende miauwen om te laten zien hoe ontevreden hij is.

Toch geeft zijn persoonlijke trainer niet op en vraagt hij zijn snorrende leerling om een kleine inspanning.

 

 

Geen grapje: de gezondheid van je kat komt op de eerste plaats.

Let op! Als je kat overgewicht heeft, is het cruciaal om naar de dierenarts te gaan. Over het algemeen moet je de situatie voorzichtig en geleidelijk aanpakken.

In plaats van een te zware kat te dwingen op een loopband te rennen, is het aan te raden om enkele stappen te volgen.

Ten eerste is het essentieel om de dierenarts te raadplegen om de gezondheid van de kat te beoordelen, de oorzaak van overgewicht te identificeren en specifieke begeleiding te ontvangen. Nadat je de begeleiding van de dierenarts hebt gekregen, kun je het dieet van je kat aanpassen volgens zijn aanbevelingen. Het kan nodig zijn over te stappen op voeding voor katten met gewichtscontrole of de porties aan te passen om een ​​geleidelijk en veilig gewichtsverlies te bereiken.

Om fysieke activiteit te stimuleren:

  • Bied speelgoed en activiteiten aan die je kat motiveren om in beweging te komen.
  • Gebruik speelgoed dat het jachtgedrag nabootst. Opties zoals speeltjes met veren of pluche muizen zijn uitstekende keuzes.
  • Zorg ervoor dat de omgeving van je kat stimulerend is door plekken te bieden om te klimmen, zich te verstoppen en te verkennen.
  • Vermijd je kat te dwingen tot overmatige lichaamsbeweging, aangezien dit stress en weerstand kan veroorzaken.

Het gewichtsverlies bij katten moet een geleidelijk proces zijn en onder toezicht van een dierenarts staan om gezondheidsproblemen te voorkomen. Met geduld en zorg kun je je kat helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen