Aanbieding

Turkse kattennamen: Kat in Istanbul

Kattennamen in het Turks zijn speciaal

© turkiyeguide1 - Instagram

Turkse kattennamen en hun betekenissen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

We hebben speciaal voor jou de mooiste Turkse kattennamen op een rijtje gezet inclusief hun betekenissen. 

Niet alleen bij een Turkse Van of een Turkse Angora is het het overwegen waard: Turkse kattennamen overtuigen met charme en klinken als de betovering van het Oosten.

Als de komst van een kat nadert, rijst de vraag naar de perfecte naam. Voor velen klinken Turkse kattennamen betoverend. Ze ademen een oriëntaalse sfeer uit en zijn een uitstekende keuze voor zowel poezen als katers.

Hieronder presenteren we u mannelijke kattennamen en vrouwelijke kattennamen.

Lijst van Turkse kattennamen van A tot Z

De volgende tabel bevat mannelijke en vrouwelijke kattennamen in alfabetische volgorde in het Turks:

Mannelijk Vrouwelijk
Alfa Alya
Behlül Bonbon
Böcek Cücü
Cesur

Düşes

Dolma Ece
Efe

Fıstık

Fındık

Gümüş

Gece

İncik

İncir

Jelibon

Jaguar Koko
Kara Kimyon
Lokum Layla
Moka Mavi
Nohut Merve
Pati Pamuk
Romeo Selin

Şef

Şeker

Tilki

Vanilya

Viski Yaramaz

Yamyam

Zara

 

Mooie Turkse kattennamen met betekenis

Aslan

Wild, vrij en krachtig: Aslan betekent "de leeuw" en is in Turkije een jongensnaam. Het is ook een geschikte keuze voor katers.

Boncuk

Boncuk is een populaire kattennaam in Turkije. Het betekent "kleine parel" en kan zowel aan katers als poezen worden gegeven.

Elif

Een kat wordt al snel je beste vriend, dus deze naam is 100% passend. Elif betekent "vriend" of "de gewenste". Het is een geweldige keuze voor de naam van een poes.

Erol

Voor helden op vier poten: Erol betekent "wees heldhaftig" en is een uitstekende naam voor katers die bijzonder moedig en dapper zijn.

Filiz

Filiz - een Turkse meisjesnaam die ook een geweldige keuze is voor kattinnen. Qua betekenis heeft het te maken met botanie. Filiz wordt vertaald als "kleine tak", "scheut" of "knop".

Kaan

Een kater genaamd Kaan - dat klinkt geweldig! Kaan betekent "de heerser" en is een geschikte keuze voor mannelijke katten die graag de leiding nemen.

Pamuk

Een naam voor een pluizige bol wol: Pamuk is een naam voor een poes en betekent "katoen". Het is bijzonder geschikt voor katten met een zacht en pluizig vacht, zoals bijvoorbeeld de Britse Korthaar.

Portakal

Heeft de kat oranje vacht? Wat dacht je van de naam Portakal? Het betekent "sinaasappel" en is geschikt voor zowel poezen als katers.

Zeki

Katten verkennen graag de wereld en staan bekend als nieuwsgierig. Dit duidt op hun intelligentie. Zeki is een Turkse jongensnaam die oorspronkelijk uit het Arabisch komt. Vertaald betekent het "de intelligente" of "de geestige" en kan worden gegeven aan slimme katers.

Zit hier voor jou de meest geniale kattennaam toch nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij onze andere artikelen! Daar zitten ook hele originele en leuke ideeën tussen:

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen