Aanbieding

Lassie met stok

Niemand weet precies hoeveel verschillende honden Lassie hebben gespeeld.

© Alla Pogrebnaya | Shutterstock

Lassie: Alles over de meest bekende Schotse Langharige Collie filmster

Door Ellen Klaver Vertaler

Online sinds

Lassie was een echte ster, ze kreeg zelfs haar eigen ster op de Walk of Fame! Ze betoverde een miljoenenpubliek. Lees hier alles wat je over haar wilt weten!

Lassie in het kort

  • Lassie is een van de beroemdste honden in de filmgeschiedenis
  • Lassie is een Schotse Langharige collie dat ook wel Schotse Herdershond wordt genoemd
  • In de film werd Lassie voornamelijk gespeeld door een reu
  • Lassie is een kleur sable-wit, de meest bekende kleur van de Schotse Herdershond

Welk hondenras is Lassie

De rol van Lassie werd bedacht door de Amerikaanse schrijver Eric Knight. De naam Lassie is afgeleid van ‘Lad’, het Ierse woord voor jongen, en ‘Lass’ het woord voor meisje. De term ‘Lassie’ is een iets leukere naam. Lassie is een Schatse Langharige Collie, ook bekend als Schotse Herdershond.

Hoewel Lassie een Schotse langharige Collie teef is, werd ze in de film voornamelijk gespeeld door een reu.

Daar was een goede reden voor: mannetjes hebben een dikkere vacht waardoor ze er (volgens de producenten) mooier uitzien in de film. De opvallende kenmerken van Lassie waren loyaliteit, moed, elegantie en schoonheid – net zoals de Collies in het echte leven worden gezien.

Lassie: de typische kenmerken van het ras en wat ze betekenen voor de film

De kenmerken intelligentie, loyaliteit en moed maken van Lassie een echte filmheldin. Ze is trouw aan haar verzorgers Jeff en Timmy en zorgt er altijd voor dat deze twee veilig zijn. Wanneer ze in gevaar zijn, schiet Lassie te hulp. Ze is in staat om een gevaarlijke situatie te herkennen en een oplossing te bedenken om het gevaar af te wenden.

De plot van ‘Lassie come Home’

De eerste film, Lassie come Home, werd in 1943 in bioscopen laten zien. De hoofdrol was voor actrice Elizabeth Taylor, die toen pas tien jaar oud was. Een jongen moet vanwege tragische omstandigheden afscheid nemen van de trouwe hond Lassie.

De Langharige Collie gaat naar een adellijke familie. Omdat ze zich niet fijn voelt bij haar nieuwe familie rent ze weg en vindt ze de weg terug naar haar eerdere verzorger. Gelukkig mag ze bij hem blijven. Het publiek was dol op deze lieve, loyale en dappere hond.

Lassie in de tv-serie

In 1954 kwam de Lassie serie op tv. Deze serie liep door tot 1973. De belangrijke acteurs waren Tommy Rettig (Jeff), Jon Provost (Timmy) en Robert Bray (boswachter Corey Stuart). Lassie werd eerst gespeeld door Pal, later door Howard. Hoeveel honden uiteindelijk als Lassie hebben gespeeld, is niet bekend.

In ieder geval waren het er veel en waren allemaal erg goede acteurs. Vrijwel niemand zag dat er verschillende honden waren.

Lassie was een droomhond

De hondendame Lassie was een hond die veel verzorgers graag willen hebben De Langharige Schotse Herder heeft dan ook aardig wat onderhoud nodig om mooi te blijven. Een langharige Lassie hond heeft veel en lange haren je zult veel tijd vrij moeten maken om de Schotse herder te borstelen want anders krijgt de hond last van klitten. De Schotse Langharige Collie is liefdevol, slim, loyaal en gelukkig, precies zoals een hond zou moeten zijn. 

Als je op zoek bent naar een vriend voor het leven, is een langharige Collie zoals Lassie misschien echt iets voor jou.

We hebben speciaal voor jullie de film gevonden om te kijken!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen