Bordeaux Dog

Andere namen : Bordeaux Mastiff, French Mastiff

Foto: volwassen hond ras Bordeaux Dog
Foto: puppy ras Bordeaux Dog
Geverifieerd door een dierenexpert
Commentaar Delen

Levensverwachting

De Bordeaux Dog heeft een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

Karakter

Grootte

Groot

Volwassen afmetingen

Teef 57 tot 68 cm
Reu 59 tot 70 cm

Volwassen gewicht

Teef 45 tot 50 kg
Reu 50 tot 55 kg
Vachtkleur
Bruin
Vachttype
Kort
Oogkleur
Bruin

Aankoopprijs

Een Bordeaux Dog kost tussen de 1200€ en 1500€

Goed om te weten

Meer informatie over de Bordeaux Dog

Oorsprong en geschiedenis van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Mastiff heeft dezelfde wortels als de andere Europese Molossers: ze komen uit Azië. De eerste ooggetuigenverslagen die we hebben over dit hondenras komen uit de middeleeuwen: de gotische toren van een kerk in Carcassonne in het zuidwesten van Frankrijk, gebouwd in de 14e eeuw, is versierd met een hondenkop die erg lijkt op die van de mastiff. In de rapporten wordt echter gesproken over een zekere "Chien d‘Aquitaine" die werd gebruikt als jacht- en waakhond en ook voor het bestrijden van andere dieren. Er waren drie soorten Chien d'Aquitaine: de Toulouse, de Parijs en de Bordeaux. De laatste wordt verondersteld de voorouder te zijn van de huidige Mastiff.

Opvoeding van de Bordeaux Dog

Gezien hun indrukwekkende grootte, moet de Bordeaux Mastiff vanaf jonge leeftijd worden opgevoed en gesocialiseerd om excessen te voorkomen wanneer ze opgroeien.

Mannetjes kunnen moeilijker te trainen zijn dan teven, maar hun grote verlangen om hun verzorgers te plezieren en tijd met hen door te brengen, maakt de training leuk en productief.

Centrale punten om aan te werken zijn aangelijnd zijn (vanwege de grote kracht van de volwassen hond), het commando "in je mand" leren, om te voorkomen dat deze hond gasten overdreven begroet en in plaats daarvan gecontroleerde, positieve en regelmatige ontmoetingen heeft met vreemden.

De opvoeding moet natuurlijk de principes van een positieve opvoeding volgen, maar het mag zeker niet te laks zijn. Strengheid, doorzettingsvermogen en geduld staan ​​allemaal op de agenda om met deze hond resultaten te behalen die soms moeilijk te beheren zijn als deze drie punten niet worden gehaald.

Aankoopprijs en onderhoudskosten van de Bordeaux Dog

De prijs van een Bordeaux Mastiff varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Een hond met een stamboekinschrijving kost gemiddeld €1300. De betere stambomen kunnen zelfs oplopen tot €3000.

Het maandbudget is met €100 a €120 relatief hoog. Dit bedrag dekt voeding, verzorging en verzekering.

Wil je een hond van het ras Bordeaux Dog?

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor de Bordeaux Dog ...

Dieren ter adoptie

Is het ras de Bordeaux Dog geschikt voor jou?

Doe de test
Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen
Je wilt dit adoptieprofiel delen: