Bordeaux Dog

Andere namen: Bordeaux Mastiff, French Mastiff

Bordeaux Dog
Volwassen Bordeaux Dog © Shutterstock

De Bordeaux Dog is een voormalige vechthond, maar wordt tegenwoordig vooral geadopteerd vanwege het goede karakter als gezelschapshond, het aanpassingsvermogen aan verschillende huishoudens en voor de rol van waakhond. Ze staan heel dicht bij hun verzorgers, zijn zachtaardig met kinderen en hebben een goed ontwikkeld beschermingsinstinct ten opzichte van de hele sociale groep. Ze zijn van nature kalm en hebben slechts een matige bewegingsdrang, die echter niet mag worden verwaarloosd. Verzorgers die voldoende tijd hebben om met hen door te brengen, zijn perfect voor de hond die er niet van houdt om alleen te zijn.

Algemene informatie Bordeaux Dog

Hoe oud wordt een Bordeaux Dog? :

5

17

10

12

Karakter :

Aanhankelijk Rustig

Grootte Bordeaux Dog :

Herkomst en geschiedenis

De Bordeaux Mastiff heeft dezelfde wortels als de andere Europese Molossers: ze komen uit Azië. De eerste ooggetuigenverslagen die we hebben over dit hondenras komen uit de middeleeuwen: de gotische toren van een kerk in Carcassonne in het zuidwesten van Frankrijk, gebouwd in de 14e eeuw, is versierd met een hondenkop die erg lijkt op die van de mastiff. In de rapporten wordt echter gesproken over een zekere "Chien d‘Aquitaine" die werd gebruikt als jacht- en waakhond en ook voor het bestrijden van andere dieren. Er waren drie soorten Chien d'Aquitaine: de Toulouse, de Parijs en de Bordeaux. De laatste wordt verondersteld de voorouder te zijn van de huidige Mastiff.

Uiterlijke kenmerken Bordeaux Dog

  Grootte Bordeaux Dog

  Teef : 57 tot 68 cm

  Reu : 59 tot 70 cm

  Gewicht Bordeaux Dog

  Teef : 45 tot 50 kg

  Reu : 50 tot 55 kg

  Vachtkleur Bordeaux Dog

  Vachttype

  Oogkleur Bordeaux Dog

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Bordeaux Dog

  De Bordeaux Mastiff is geen "enorme" hond, maar een sterke hond met een harmonieus lichaam. De nek, rug en poten zijn erg gespierd. Het hoofd is groot, prominent, gerimpeld, breed en tamelijk kort: van voren gezien is het driehoekig. De snuit dik, kort, en hoekig. De stop is erg uitgesproken. De kaak is extreem sterk, breed, hoekig en de onderkaak steekt uit over de bovenkaak. De ogen zijn groot en ovaal. Ze staan ver uit elkaar. De oren zijn klein, ietswat hoog aangezet, hangend en iets donkerder van kleur dan de rest van de vacht. De hals is erg sterk. De borst is sterk en groot en de rug breed. De staart wordt laag gedragen en reikt niet voorbij het onderbeen.

  Goed om te weten

  Vanwege hun brachycefale lichaamsbouw (platte snuit) snurkt en kwijlt deze hond veel. 

  Karakter Bordeaux Dog

  • 100%

   Aanhankelijk

   Ondanks hun indrukwekkende omvang zijn deze honden aanhankelijk en staan ze dicht bij hun sociale groep. Dit maakt de Bordeaux Mastiff tot een zeer goed maatje in het dagelijks leven die altijd op zoek naar contact is met de verzorgers. 

  • 66%

   Speels

   Deze Mastiff is niet al te atletisch. Ze spelen graag spelletjes, maar mogen niet te intensief zijn. 

  • 100%

   Rustig

   De Franse Mastiff, zoals deze hond ook wel wordt genoemd is vredig en heeft niet veel beweging nodig om zich te ontwikkelen. Vanwege het kalme karakter hebben ze een zachtaardig, geduldig en respectvolle verzorger nodig. 

  • 66%

   Intelligent

   Ondanks het voorkomen zijn deze honden behoorlijk sociaal. Ze luisteren goed naar commando's zo lang ze daar zin in hebben. 

  • 33%

   Jager

   Bij deze honden is het jachtinstinct maar matig ontwikkeld. Ze blijven liever bij hun verzorger om die te beschermen dan dat ze zelf moeten jagen. 

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Ze hebben een sterke drang om hun sociale groep te beschermen. Daarom zijn ze erg terughoudend naar vreemden en kost het tijd om het vertrouwen te winnen. 

  • 33%

   Onafhankelijk

   Deze honden zijn dus erg gehecht aan hun verzorgers en vinden het heerlijk om met hen mee op pad te gaan. Alleen achterblijven doet ze dan ook geen goed. 

   Gedrag Bordeaux Dog

   • 33%

    Kan goed alleen zijn

    Het zijn gevoelige honden die het liefst tijd doorbrengen met hun sociale groep. Ze houden niet van alleen zijn en kunnen dingen slopen als ze langere tijd alleen worden gelaten. 

    Mocht je ze dus wel eens alleen willen laten zul je ze vanaf puppy af aan moeten leren alleen te zijn. 

   • 66%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Gezien hun indrukwekkende grootte, moet de Bordeaux Mastiff vanaf jonge leeftijd worden opgevoed en gesocialiseerd om excessen te voorkomen wanneer ze opgroeien.

    Mannetjes kunnen moeilijker te trainen zijn dan teven, maar hun grote verlangen om hun verzorgers te plezieren en tijd met hen door te brengen, maakt de training leuk en productief.

    Centrale punten om aan te werken zijn aangelijnd zijn (vanwege de grote kracht van de volwassen hond), het commando "in je mand" leren, om te voorkomen dat deze hond gasten overdreven begroet en in plaats daarvan gecontroleerde, positieve en regelmatige ontmoetingen heeft met vreemden.

    De opvoeding moet natuurlijk de principes van een positieve opvoeding volgen, maar het mag zeker niet te laks zijn. Strengheid, doorzettingsvermogen en geduld staan ​​allemaal op de agenda om met deze hond resultaten te behalen die soms moeilijk te beheren zijn als deze drie punten niet worden gehaald.

   • 33%

    Blaft graag

    Door de kracht, moed en vastberadenheid van deze honden hoeven ze niet te blaffen om indringers af te schrikken en / of te verjagen. Het is daarom zeer zeldzaam dat deze honden blaffen.

    Overigens toont de Franse Mastiff, ondanks hun sterke bewakingsinstinct weinig belangstelling voor wat er buiten hun gebruikelijke omgeving gebeurt. Ze zullen dus niet snel blaffen. 

   • 33%