Aanbieding

Border Terrier

De Border Terrier wist de actrice te wijzen op een probleem

© PolinaBright / Shutterstock

Televisie-ster bekent: "mijn hond ontdekte mijn kanker en redde mijn leven"

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds Bijgewerkt op

De een jaar oude Border Terrier 'Teddy' redde het leven van zijn verzorgster door borstkanker te traceren. 

De Britse soap ster 'Malandra Burrows' vertelde in een exclusief interview met het Engelse dagblad 'The Mirror' een bijzonder verhaal over de relatie met haar hond 'Als Teddy er niet was geweest, had ik dit nooit geweten en ik geloof echt dat zij mijn leven heeft gered'.

Constant knuffelen

Burrows, die jarenlang de hoofdrol speelde in een Engelse soapserie Emmerdale uit de jaren 90, herrinerde dat ze voor het eerst de idee kreeg dat er misschien iets niet klopte doordat haar hond Teddy ongewoon aanhankelijk was.  
"Ze wilde per sé op mijn borst te liggen en was me constant aan het knuffelen," vertelde Burrows aan The Mirror over haar één jaar oude border terriër.

"Ze bleef maar naar me opkijken, op een heel vreemde manier staren, en toen, zonder enige waarschuwing, sloeg ze me met haar hoofd zo hard op mijn linkerborst dat ik tranen in mijn ogen kreeg."

Alles over het ras: de Border Terriër

De klap voelde, zei Burrows verder, zo pijnlijk dat ze even dacht dat haar hond zichtbare verwondingen had veroorzaakt. "Het deed zo'n pijn dat ik voor ik naar bed ging controleerde of er blauwe plekken waren, en dat was het moment dat ik iets voelde dat er nooit eerder was geweest," legde ze uit.

 Burrows in de serie Emmerdale

Stadium 3 

Toch maakte de actrice zich nog niet meteen grote zorgen.  Hoogstens iets van een een lichtelijk gezwollen klier vermoedde ze, veroorzaakt door de klap van de hond. Maar de zwelling verminderde niet, en uiteindelijk belde soap ster Burrows de huisarts, die haar adviseerde voor controle langs te komen.Een paar weken later hoorde ze de verschikkelijke uitslag: de actrice had borstkanker, stadium 3. Op dit moment krijgt Burrows chemo therapie. De gebeurtenis heeft de band tussen haar en Border Terrier Teddy sterker gemaakt, vertelde de soap ster ontroerd: 

"Ze is echt een prachtig klein wezen, we hebben zo'n sterke band en ik ben zo dankbaar voor haar. Ik heb haar zelfs vergeven dat ze op de ligstoel heeft gekauwd."

Niet de eerste 

Teddy is niet de eerste hond die kanker ondekt. In 2014 spoorde Labrador Daisy bij 552 Britten kanker op, onder meer bij Claire, haar verzorgster.  Als vanaf heel jonge leeftijd werd Daisy getraind door Claire die tevens arts was, om de aanwezigheid van kanker in urine-, adem- en huidstalen te ruiken. Met die vaardigheid redde de labrador ook het leven van Claire door borstkanker in een zeer vroeg stadium te detecteren.

Daisy kreeg hiervoor een medaille uit de handen van prins Charles.  

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen