Aanbieding

De zeldzame Blue Bay Shepherd

Een Amerikaanse Blue Bay Shepherd puppy.

© Instagram @southernbreeze_kennels

De Amerikaanse Blue Bay Shepherd, een hond in een wolvenjasje (Video)

De redactie

Online sinds

Een nieuw en nog onbekend hondenras, de Blue Bay Shepherd, een mix van Duitse herder en wolfhond. Laten we eens kijken wie het is.

Het nieuwe hondenras (nog niet erkend door de FCI) heet de Amerikaanse Blue Bay Shepherd en is relatief erg jong, zozeer zelfs dat er momenteel maar één fokker in de wereld is: die van zijn schepper, Vicky Spencer.

Wie is de Blue Bay Shepherd

De Blue Bay Shepherd Dog is een hond geboren uit een kruising tussen de Blauwe Duitse Herder en Wolfhonden. De maker, een Amerikaanse genaamd Vicky Spencer, heeft meer dan 20 jaar gestudeerd voordat het eerste nest geboren werd in maart 20 2011.

Het is al vele jaren mijn droom om een hond te ontwikkelen die de bereidheid heeft om te behagen, de loyale aard en trainbaarheid van een goed opgevoede Duitse Herder met de extreem goede gezondheid, liefdevolle aard en buitengewone schoonheid van hun wolf voorouders,' legt Spencer uit op de website van het ras.

Van de zuivere wolf zijn we echter, zoals Spencer uitlegt, ruim vijf generaties verwijderd. De Blue Bay is daarom een hele lieve en aanhankelijke hond geworden, geschikt om met kinderen samen te leven, maar totaal ongeschikt voor bewaking en verdediging, want hij is erg vriendelijk.

Zijn fysieke verschijning is al even lief, met blauwe ogen, spitse oren en een langwerpige snuit. Hij lijkt bijna een echt knuffeldier!

 

Pas op voor oplichting

De Blue Bay hond wordt nog steeds 'bestudeerd' en de enige plek ter wereld waar hij te vinden is, is Palm Beach, Florida, waar de schepper haar eigen kennel heeft.

Spencer zelf geeft op haar website aan dat er geen andere fokkers in de wereld zijn en als men toevallig advertenties vindt voor de verkoop van dit ras, moet men altijd vragen naar het certificaat dat door de oprichtster is ondertekend. Als dit papier ontbreekt, heeft men niet te maken met een echte Blue Bay. In dat geval kun je het nummer van de oprichter bellen om het registratienummer van het dier te verifiëren.

Pas op voor oplichting door de 'mode-effecten' van TikTok-video's. En onthoud dat er veel honden dichter bij huis op zoek zijn naar adoptie dan een nieuw gecreëerd ras aan de andere kant van de wereld!

Maar mocht je toch ee Blue Bay Sheperd willen hebben dan kun je contact zoeken met de fokker.

Kijk hier naar de beelden van de mooie hond:

@terribileimmersione

Allora cosa no pensate ?🧠👁️

♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

 

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen