Aanbieding

Vrouw glimlacht met siberische husky achter haar
© Stephanie Herfel - Facebook

Hond snuffelt aan de buik van zijn verzorgster: een paar weken later begint de nachtmerrie

Door Mae White

Online sinds

Stephanie Herfel besefte dat er iets mis was toen ze begon op te letten op het vreemde gedrag van haar hond. Vandaag heeft ze Sierra haar leven te danken!

Stephanie heeft veel om dankbaar voor te zijn, en vooral voor haar hond!

Sierra, de Siberische Husky, heeft in de loop der jaren bij vier verschillende gelegenheden kanker bij haar verzorgster ontdekt, lang voordat het ooit door artsen werd ontdekt!

Een neus voor gevaar

In 2013 werd er een goedaardige cyste gevonden in de eierstokken van Stephanie. De artsen van Stephanie schreven haar daarom medicijnen voor die ze thuis moest innemen, maar maakten zich verder geen zorgen over haar geval.

Maar Sierra was iets bezorgder dan de artsen. Ze kwam haar snuit op Stephanie's buik leggen, maar in het begin vond Stephanie er niets aan. Sierra gedroeg zich keer op keer zo, maar haar verzorgster reageerde niet.

Op een dag vond Stephanie haar hond opgekruld in een bal in een kast - haar snuit onder haar staart, haar ogen waterig en haar gezicht bijna... huilend. Toen wist Stephanie dat er echt iets mis was.

Dus besloot ze opnieuw naar de dokter te gaan. Deze keer stelde de dokter vast dat Stephanie eierstokkanker stadium 3 had.

Na een operatie en 6 maanden behandeling overwon Stephanie de vreselijke kanker.

Net op het nippertje

Twee jaar later begon Sierra weer aan Stephanie's buik te snuffelen. Deze keer liet Stephanie er geen gras over groeien en haastte ze zich naar de dokter om te zien of er iets mis was. De dokter bevestigde inderdaad dat de kanker terug was en dat hij dit keer was uitgezaaid naar haar lever. Maar dankzij Sierra's snelle diagnose was Stephanie opnieuw gered.

We moeten naar onze hondentrekkers luisteren!

De reukzin van een hond is 10.000 keer sterker dan die van een mens. Hierdoor kunnen honden bepaalde dingen waarnemen die een mens nooit zou kunnen waarnemen.

In een recent onderzoek van Experimental Biology werden 4 Beagles getest om te zien of ze het verschil konden ruiken tussen een bloedmonster van een gezonde patiënt en een bloedmonster van een patiënt met kanker. De resultaten toonden aan dat honden met 97% nauwkeurigheid kanker in bloed kunnen ruiken.

Sinds deze gebeurtenissen in 2015 heeft Sierra nog 2 keer kanker in Stephanie kunnen ontdekken, lang voordat artsen het met hun scanners konden ontdekken.

Eén ding is zeker: we moeten naar onze huisdieren luisteren als ze met ons proberen te communiceren!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen