Aanbieding

Stappen om een kat te leren tekenen

Leer hoe je een kat tekent

© Wamiz

Een kat leren tekenen is eenvoudig met deze stap-voor-stap handleiding

Door Mae White

Online sinds

Volg onze stap-voor-stap handleiding en leer hoe je een kat tekent, zodat je het perfecte portret van je katachtige vriendje kunt maken.

Een kat leren tekenen is makkelijker dan je denkt. Als je altijd al hebt willen weten hoe je dieren moet tekenen, de schoonheid van je kat wilt vastleggen, je vaardigheden wilt opfrissen of gewoon je kinderen een leuke activiteit wilt geven op een regenachtige dag, volg dan de onderstaande stappen om een levensechte katachtige op papier te zetten.

Hoe teken je stap voor stap een kat?

Of je nu een complete beginner bent of al een ervaren tekenaar, met deze eenvoudige stappen kun je in een mum van tijd leren hoe je een kat tekent. Alles wat je nodig hebt is een potlood (met een gum) en een stuk papier! Laten we beginnen.

Stap 1: Teken cirkels

Begin met een kleine cirkel voor de kop van de kat en twee grotere cirkels voor de borst en achterkant van de kat.

Stap 1: teken 3 cirkels ©Wamiz

Stap 2: Voeg de omtrek toe

Begin met het tekenen van de omtrek van de kat door een lijn te trekken van en rond de bovenste cirkel naar de onderste cirkels die het lichaam van de kat vormen. Je kunt beginnen met het tekenen van cirkels voor de poten en de staart van de kat en driehoekjes op de bovenste cirkel om de oren te maken.

Stap 2 : Begin met het schetsen van het lichaam van de kat©Wamiz

Stap 3: Teken de pootjes en staart van de kat

Voeg een gebogen lijn toe voor de staart van de kat en verbind de kleine cirkels die je voor de voeten hebt gemaakt. Trek een licht gebogen lijn van de bovenste cirkel naar een van de voeten om de voorpoten van de kat te maken. Je kunt beginnen met het weggummen van de overbodige cirkels. Je kunt ook beginnen met het tekenen van kleine plukjes vacht aan de zijkant van het gezicht van de kat.

Stap 3: Teken de pootjes en de staart©Wamiz

Stap 4: Vul de details in

Voeg meer details toe. Voor de neus van de kat kun je bijvoorbeeld een klein hartje tekenen. Een realistische kat zou ook klauwen en plukjes vacht hebben.

Stap 4: Voeg de details toe©Wamiz

Stap 5: Afwerking

Teken de details van het gezicht, zoals de ogen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld twee licht-schuine ovalen in het midden van het kattengezicht tekenen. Afhankelijk van of je kat ontspannen of opgewonden is, kun je de irissen meer of minder verwijd maken! Voeg gebogen lijnen en een mondje toe. Vergeet natuurlijk de snorharen niet!

Stap 5: Teken de details op het gezicht van de kat©Wamiz

Stap 6: Kleuren en schaduw

Nu is het aan jou. Bij deze stap gaat het erom hoe je wilt dat je kat eruitziet. Je kunt de vacht van de kat bewerken met kleine snelle streken van je potlood. Hoe meer streekjes, hoe pluiziger de kat eruit zal zien. Je kunt ook kleur en schaduw toevoegen met kleurpotloden, stiften of verf om je kat er nog realistischer uit te laten zien.

Als je kat er niet meteen geweldig uitziet, maak je dan geen zorgen! Oefening baart kunst! De volgende tekening die je maakt zal beter zijn, en de volgende steeds beter, enzovoort, enzovoort...

Hoe teken je een schattige kat?

Nu je je kat getekend hebt, kun je hem er nog schattiger uit laten zien door de ogen veel groter te maken en zelfs wimpers toe te voegen. Door harige plukjes in de oren of een wervelende haarspiraal te tekenen, ziet je kat er pluiziger uit en wordt hij nog schattiger. Ook is een grote strik op het hoofd van de kat een snelle en gemakkelijke manier om wat schattigheid aan je tekening toe te voegen.

Hoe teken je een stripfiguur kat?

Het tekenen van een cartoonkat is erg leuk en een goede manier om je zelfvertrouwen op te bouwen. Je kunt je kat allerlei uitdrukkingen en houdingen geven. Speel met verschillende combinaties van ogen en wenkbrauwen en verschillende mondvormen om je kat wat meer karakter te geven.

Hoe teken je makkelijk een kat?

Of je nu een realistische, schattige of zelfs cartoonachtige kat wilt tekenen, een kat leren tekenen is makkelijker dan je denkt. Alles wat je nodig hebt is een potlood, wat papier en een flinke dosis creativiteit en je maakt in een mum van tijd een prachtig portret van je huisdier.

Zo teken je een kat (video)

Als je denkt dat een videotutorial duidelijker voor je is, waarom bekijk je dan niet deze video die we hebben gemaakt? In slechts een paar minuten leer je hoe je een superschattig cartoon kattengezicht tekent.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen