Aanbieding

Schets van een hond

Schets van een hond

© Zoe Monk - Wamiz

Leer hoe je een hond tekent met deze stap-voor-stap handleiding

Door Mae White

Online sinds

Als je wilt weten hoe je een hond moet tekenen of gewoon je vaardigheden wilt verbeteren, volg dan onze gids hoe je een portret van je favoriete pup kunt maken.

Honden zijn gewoonweg geweldig, nietwaar? Met meer dan 300 verschillende hondenrassen is het leren tekenen van een hond een geweldige manier om je waardering voor de hondengemeenschap te vieren en je te helpen oefenen met het tekenen van dieren.

Dus, maak je klaar om je potloden te slijpen en leer hoe je een dierenportret maakt.

Hoe teken je een hond als beginnend artiest ?

Als je altijd al had willen leren tekenen, is weten hoe je een hond tekent een geweldige manier om je zelfvertrouwen op te bouwen als beginneling. Tekenen is een prachtige hobby en een geweldige basis voor het leren van andere soorten schilderkunst. Of je nu wilt gaan aquarelleren of zelfs olieverf wilt gaan schilderen, als je de basis van het tekenen onder de knie hebt, kom je al een heel eind.

Hoe teken ik stap-voor-stap een hond?

Of je nu een complete beginner bent of al een tijdje niet geschetst hebt, als je deze stap-voor-stap-tutorial volgt, leer je de basis van het tekenen. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een hond tekent, kun je andere tekenprojecten aanpakken. Het is tijd om je potloden en schetsblok klaar te leggen.

Stap 1

Teken vier cirkels. Een kleine cirkel aan een middelgrote cirkel vormt het hoofd van de hond. De grootste cirkel eronder vormt de borst, en de middelgrote cirkel wordt het onderste deel van het lichaam van de hond.

Stap 1: Teken vier cirkels © Zoe Monk - Wamiz

Stap 2

Teken de omtrek van de hond en verbind de vier cirkels.

Stap 2: Teken de omtrek van de hond © Zoe Monk - Wamiz

Stap 3

Voeg meer details van de hond toe, zoals zijn staart, voorpoten en een achterpoot.

Stap 3: Details toevoegen © Zoe Monk - Wamiz

Stap 4

Teken de gelaatstrekken van de hond. Voeg een oog toe door een driehoek te schetsen met een klein donker ovaal erin voor het oog. Teken een neus aan het einde van de snuit en voeg een slap hangend oor toe. Gebruik zachte veerstreken om het haar van de hond na te bootsen.

Stap 4: Teken de gelaatstrekken van de hond © Zoe Monk - Wamiz

Wrijf de richtlijnen uit en nu is het aan jou. Je kunt meer details toevoegen, zoals de nagels van de hond, en meer diepte aanbrengen met arceringen. Kleur je hond in zoals jij dat wilt.

Hoe teken je een hond met of voor kinderen?

Kinderen kunnen veel plezier beleven aan het leren tekenen van een hond. Net als bij de vorige schets is het belangrijk om de tekening op te splitsen in verschillende stadia. Als ze de basis hebben geleerd, kunnen ze andere dieren gaan tekenen. 

1. Teken een kraag en een hoofd
2. Voeg aan de bovenkant twee hangende oren toe
3. Teken het gezicht 
4. Teken de voorpoten
5. Teken de achterpoten
6. Werk de staart af
7. Kleur je afbeelding in

Een hond leren tekenen is heel leuk voor kinderen © Zoe Monk - Wamiz

Door het volgen van tekenlessen zoals deze, zul je merken dat het leren tekenen van een hond makkelijker is dan je denkt. Tekenen is een prachtige hobby en een van de meest toegankelijke vormen van kunst. Alles wat je nodig hebt is een potlood, wat papier eneen onderwerp om te tekenen dat je interesseert en je zult snel op weg zijn om de kunstenaar in jezelf te ontdekken.

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen