Aanbieding

Hond schminken

Het schminken en of verkleden van honden bezorgt ze stress.

© Masarik - Shutterstock

Carnaval is in het land: Mag ik mijn hond ook schminken?

Door Sander Nelisse Redacteur

Bijgewerkt op

Alaaf! Het is weer Carnaval, en dat wordt en masse gevierd. Nu stellen wij de vraag, moet je hond ook mee doen in die feestactiviteiten?

Het is Carnaval en dus verkleden en schminken we onszelf graag. Maar moeten baasjes ook bij hun hond schmink aanbrengen?

Vooral kinderen vinden het leuk om de harige neus te schminken. Maar voor de huid van het viervoetige is make-up slecht. Een uitzondering is honden nagellak, die bestaat uit natuurlijke ingrediënten.

Mag ik mijn hond schminken?

Het schminken van de hondenneus heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid, omdat het dier de ingrediënten van de make-up absorbeert. Nagellak voor de metgezel, gemaakt van organische stoffen, is onschadelijk.

Hoe zit het met nagellak voor honden?

Als je je trouwe metgezel tijdens carnaval echt wilt versieren, kun je honden nagellak gebruiken. Speciale lak bevat natuurlijke oliën, vitamines en extracten van fruit. Daarom is de klauwversiering ook veilig bij likken of kauwen. Volg de instructies van de fabrikant bij het aanbrengen van de lak.

Tip: Op internet zijn er speciale sjablonen voor het schminken met nagellak. Met behulp hiervan kan de klauw van de metgezel nog mooier worden versierd.

Wat gebeurt er als we honden schminken?

Als een volwassene of uw kind de lieveling schminkt met make-up, beschadigt dit de huid. Als de viervoeter de geschminkte plek likt, kan dit ook leiden tot allergische reacties. In cosmetica zitten vaak chemische stoffen zoals:

  • Parabenen
  • Aardolie
  • Aluminium
  • Alcohol
  • Geurstoffen
  • Formaldehyde

Deze stoffen hebben invloed op het organisme van het huisdier. Wie het dier vaak of in grote mate schminkt, riskeert dus zijn gezondheid. Bovendien vindt een viervoeter het schminken meestal onaangenaam.

Tip: Het schminken met carnaval is stressvol en soms erg schadelijk voor honden. Daarom is het verstandig om van dit soort verfraaiingen af te zien.
Roze geverfde poedel - Patricia Marroquin - Shutterstock

Het is Carnaval: Hondenouders opgelet!

Omdat sommige harige neuzen verkleden als onaangenaam ervaren, is het belangrijk om het gedrag van de hond te herkennen. Als de viervoeter het aantrekken van kleding als onaangenaam ervaart, moet dit worden vermeden.

  • Hoeden zijn tijdens carnaval een populaire verkleedoptie voor metgezellen.
  • Kleding zoals truien en jassen beschermen het dier tegen de kou en creëren een individuele carnavalsoutfit.
  • Bij langharige huisdieren kan met een clip of een elastiekje een alternatieve look worden bereikt.
  • Hondenschoenen zijn schattige accessoires die vaak te zien zijn tijdens carnaval.
Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen