Welsh Terrier

Andere naam: Welsh Terriër

Welsh Terrier

De Welsh Terrier is een typische terrier met indrukwekkende jachtcapaciteiten. Maar het is ook een heel fijne gezelschapshond, of voor de liefhebbers, showhond. Deze honden zitten bordevol temperament maar zijn toch ook vrij inschikkelijk. 

Algemene informatie Welsh Terrier

Hoe oud wordt een Welsh Terrier? :

7

19

12

14

Karakter :

Speels Intelligent Jager

Grootte Welsh Terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Deze hond komt oorspronkelijk uit wales en is geboren en gefokt in een geïsoleerd gebied zonder in aanraking te komen met andere Engelse Terriers. Rond het jaar 1000 is er in Wales een hond aangetroffen in dezelfde kleuren: zwart en tan. Mogelijk was dit de voorouder van de Welsh Terrier.  Ondanks deze lange voorgeschiedenis werd dit ras pas aan het einde van de 19e eeuw erkend. Vóór die tijd waren fokkers alleen geïnteresseerd in het werk dat honden konden verrichten en registreerde zij de geboorten van puppy's niet. 
 

 

FCI groep

FCI groep

Groep 3 - Terriërs

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Welsh Terrier

Welsh Terrier

Grootte Welsh Terrier

Teef : 35 tot 39 cm

Reu : 35 tot 39 cm

Gewicht Welsh Terrier

Teef : 9 tot 10 kg

Reu : 9 tot 10 kg

Vachtkleur Welsh Terrier

Vachttype

Oogkleur Welsh Terrier

Bruin

Uiterlijke kenmerken Welsh Terrier

Een Welsh Terrier is een stoere hond met een compacte, goed geproportioneerde bouw. Het hoofd heeft een vlak schedel en nauwelijks zichtbare stop en een snuit van middelmatige lengte. De ogen verraden het temperament en zijn klein, niet rond en mooi ingezet.  Ook de oren zijn klein, niet te fijn, vrij hoog aangezet en worden naar voren gedragen, in een V-vorm, dicht tegen de wangen. De benen zijn sterk en gespierd, stevig en perfect recht. De staart is goed aangezet en wordt hoog gedragen, maar niet 'te vrolijk'.

 

Goed om te weten

Karakter

66%

Aanhankelijk

De Welsh Terrier heeft een zacht en vrolijk karakter. Deze honden zijn dol op hun verzorgers maar vinden het ook prettig hun eigen gang te gaan.  

100%

Speels

Deze hond zit vol levenslust en is een echte durfal. Honden van dit ras zijn altijd in voor een speelpartij. 

33%

Rustig

Een Welsh is een typische terrier, met bijpassend karakter. Deze honden blinken niet uit door hun rust en kalmte. 

100%

Intelligent

Heel pienter en snel van begrip. Welsh Terriers leren snel en graag zolang je hen met respect behandeld en er logica in de aanwijzingen zit. 

100%

Jager

Een jachthond puur sang, die van oudsher werd ingezet voor de jacht op vossen, otters, bevers, dassen, wilde katten. Dieren die, destijds in Wales veel te zien waren en bekend stonden als ongedierte. 

 

66%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Door een sterk ontwikkeld beschermingsinstinct staat de Welsh Terrier vrij wantrouwend ten opzichte van vreemden. 

100%

Onafhankelijk

Deze rasechte terrier weet zichzelf uitstekend te redden. Maar het heeft ook uitdaging en beweging nodig, bijvoorbeeld door wandelingen, de jacht, speelpartijen of sportieve activiteiten. 

Gedrag Welsh Terrier

33%

Kan goed alleen zijn

Ondanks de zelfredzaamheid vinden Welsh Terriers het toch erg prettig om hun verzorgers om zich heen te hebben. Zij zijn niet graag alleen, zeker niet als er weinig te doen valt. 

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Een lekker eigenwijze hond met een sterke eigen wil. Maar ook heel erg intelligent, waardoor het zich nogal snel verveelt. Zorg dus voor een beetje uitdaging. 

66%

Blaft graag

Dit huisgenootje laat zichzelf duidelijk horen, alhoewel nooit extreem. Bij mogelijk onheil zal het je direct informeren. Een perfecte 'alarm hond' met andere woorden. 

100%

Neiging om weg te lopen

Het super sterk ontwikkelde jachtinstinct maakt dat deze terrier er al snel vandoor gaat om achter 'een prooi' aan te gaan. Dus hou de omgeving goed afgesloten om weglopen te voorkomen. 

100%

Neiging om dingen kapot te maken

Barstensvol energie en nooit bang: dat kan een recept zijn voor destructief gedrag. Pas op je spullen of je planten als de Welsh Terrier te weinig uitdaging krijgt. 

66%

Eetlust

Iets lekkers kan prima werken als positieve prikkel of om de aandacht te trekken, maar een grote eter is de Welsh Terrier niet. 

100%

Geschikt als waakhond

Misschien wat klein van stuk, maar een betere waakhond valt nauwelijks te verzinnen. Deze moedige en trouwe huisgenoot schrikt als het moet behoorlijk af, maar is nooit echt agressief. 

66%

Geschikt als eerste hond

De Welsh Terriër is en blijft in de eerste plaats een werkhond, lees jachthond. Het kan een prettige gezelschapshond zijn, op voorwaarde dat je zorgt voor voldoende geestelijke en lichamelijke uitdaging. 

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Welsh Terrier ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Welsh Terrier geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Welsh Terrier in een appartement leven?

Deze super actieve hond is niet gemaakt voor het stadsleven, hoewel sommige Welsh Terriers zich goed weten aan te passen. Honden van dit type doe je vooral plezier met flink wat ruimte om te bewegen en de mogelijkheid regelmatig buiten te spelen. 

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Sportieve activiteiten zijn een 'must' voor dit dynamische huisgenootje. Bij verveling loop je het risico dat het zich op je kostbare spullen gaat afreageren. De Welsh Terrier moet elke dag uitgelaten worden, in een ruime, weidse omgeving die tegelijk toch goed afgebakend is. 

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Omdat deze hond niet al te groot is, kan je het in principe makkelijk mee op reis nemen. Dit wel op voorwaarde dat de Welsh Terrier er al vanaf heel vroeg aan went om met de verzorgers op stap te gaan. 

Gezelschap

33%

Kan een Welsh Terrier samen met katten?

Als zij vanaf het begin samen opgroeien, kan de Welsh Terrier een goede verstandhouding opbouwen met katten. Verlies alleen niet uit het oog dat het van nature een jachthond is. 

33%

Kan een Welsh Terrier samen met honden?

Erg sociaal zijn Welsh Terriers niet. De omgang met soortgenoten kan behoorlijk ingewikkeld zijn, zelfs met honden van hetzelfde ras en de dezelfde sexe. 

66%

Is de Welsh Terrier een kindvriendelijke hond?

Een heel leuke speelkameraad voor kinderen, in principe. Als je hen leert dit eigenwijze hondje in waarde te laten, tenminste. 

33%

Is een Welsh Terrier geschikt voor ouderen?

Een Welsh Terrier heeft beweging en reuring nodig. Dit maakt het niet erg geschikt als huisgenoot voor mensen met een rustige levensstijl. 

%}

Wat kost een Welsh Terrier?

Afhankelijk van de stamboom, de leeftijd en het geslacht betaal je ongeveer €900,- voor een 'gemiddelde' Welsh Terrier, oplopend tot €1200,- voor honden met een mooie stamboom.

Ga voor het maandelijks onderhoud uit van ongevoor €40,- per maand. 

Verzorging

Over het onderhoud van de Welsh Terrier hoef jij je niet al te druk te maken. Een paar keer per week borstelen is voldoende. En laat dit huisgenootje af en toe trimmen in een professionele hondensalon. Ga nooit zelf met de tondeuze aan de slag!

Haaruitval

Deze hond verliest niet zo gek veel haar, 

Voeding Welsh Terrier

Hoewel de Welsh Terrier ook kant en klare hondenvoer kan hebben, is deze hond het meest gebaat bij zelf klaargemaakte maaltijden, met rauw vlees, groenten en rijst. 

Gezondheid Welsh Terrier

Hoe oud wordt een Welsh Terrier?

De gemiddelde levensverwachting is 13 jaar. 

Sterk/ bestendig

Welsh Terriers hebben meestal een goede gezondheid. 

Kan goed tegen warmte

Je doet er goed aan dit hondje niet te lang aan de zon bloot te stellen. 

Kan goed tegen kou

Kou is geen punt, doorgaans voor deze stevige terrier. Het kan ook tijdens de winter goed langere tijd buiten blijven, maar biedt je huisgenoot wel een ruimte waar het weer op temperatuur kan komen, en laat de hond zeker bij extreme kou niet buiten slapen. 

Neiging om snel aan te komen

De Welsh Terrier heeft geen aanleg om dik te worden. 

Veelvoorkomende ziektes

Oogproblemen (cataract, entropion, glaucoom, lensdislocatie, droge ogen)
Allergieën
Epilepsie
Hypothyreoïdie (schildklierafwijking) 
Ontwrichting van de knieschijf

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen