Aanbieding

Adelaar valt plotseling hond aan, maar houdt geen rekening met zijn beschermengel (video)

Adelaar valt plotseling hond aan, maar houdt geen rekening met zijn beschermengel (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het zijn aangrijpende scènes: wanneer de enorme adelaar de hond te pakken krijgt, lijkt dat eigenlijk de zekere dood. Maar dan - een wonder!

De YouTube-video van "Mundo Incrivel," die inmiddels door meer dan 3,9 miljoen mensen is bekeken, toont een moment dat niemand snel zal vergeten. Een enorme adelaar valt plotseling een donker klein straathondje aan, grijpt hem met zijn vlijmscherpe klauwen en probeert met zijn prooi weg te vliegen!

Als kijker vrees je op dat moment het ergste. Maar dan gebeurt het onvoorstelbare: een beschermengel haast zich te hulp voor de kleine hond.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Moedige hond verslaat enorme adelaar!

Een tweede, lichtbruine hond, vermoedelijk de beste vriend van de arme viervoeter, stormt te hulp! Met ongelooflijke moed en razendsnelle reactie valt hij de roofvogel aan – en die moet wel reageren.

In een dramatisch gevecht heeft de adelaar uiteindelijk geen andere keuze – hij laat zijn prooi vallen om zelf niet gebeten te worden. Zo kan de kleine hond op het laatste moment aan een zekere dood ontsnappen.

Deze buitengewone reddingsactie toont op indrukwekkende wijze wat echte vriendschap betekent. In de wilde natuur zou de adelaar met zijn indrukwekkende kracht, die tot tien keer sterker is dan die van een mens, de hond moeiteloos kunnen meenemen. Maar door vriendschap wordt het verschrikkelijke lot afgewend.

Beste hondenvriend redt zijn leven

Voor veel hondenbezitters is deze video een ontroerend voorbeeld van hoe hecht de band tussen dieren kan zijn. Maar het is ook een serieuze waarschuwing: arenden of andere grote roofvogels kunnen een reële bedreiging vormen voor onze geliefde huisdieren.

Vooral kleine honden die minder dan 4,5 kilo wegen, zijn vaak het doelwit. Verzorgers in gebieden met populaties van grote roofvogels moeten daarom extra waakzaam zijn – net zoals de beste vriend in deze video op indrukwekkende wijze deed.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen