Aanbieding

Rupert, Alaskan Malamute-hond

Rupert, een Alaskan Malamute-hond

© nikkiswannell / TikTok

Vrouw legt meer dan 1600 km af om een hond te adopteren die van een verschrikkelijk lot is gered

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze hond was voorbestemd voor een noodlottig lot, maar dankzij vastberaden reddingswerkers heeft hij zijn leven volledig veranderd.

Rupert is een prachtige Alaskan Malamute die bijna een abrupt einde aan zijn leven had gekend.

Geboren in China, behoorde deze zeer fluffy hond toe aan een eigenaar die hem beu werd zodra hij geen pup meer was en probeerde hem te verkopen op een hondenvleesmarkt in het noorden van Peking (China).

Dankzij de vereniging "No To Dog Meat" kon Rupert van dit verschrikkelijke lot en een wrede slachting gered worden. Hoewel de consumptie van hondenvlees (cynofagie) steeds minder populair wordt in China en weerstand oproept, zijn er nog steeds enkele liefhebbers, met name tijdens het Yulin-festival dat elk jaar in het zuidwesten van het land plaatsvindt en deze praktijk viert. Al zo'n tien jaar bestrijdt de vereniging "No To Dog Meat" dit evenement, dat veel dierenbeschermingsorganisaties en de publieke mening schokt.

In afwachting van een einde aan dit festival, redt de vereniging regelmatig honden om hen het ergste te besparen, en Rupert heeft hierdoor een tweede kans in het leven gekregen.

Een adoptant legt 1600 kilometer af om hem op te halen

Gered uit de handen van zijn vorige eigenaar, die had geprobeerd al zijn tanden te laten verwijderen voordat hij hem voor zijn vlees zou verkopen, kon deze prachtige Alaskan Malamute door de vereniging ter adoptie worden aangeboden.

Al snel viel Rupert en zijn teddybeer-achtige gezicht in de smaak bij een vrouw genaamd Nikki Swannell, die eerder een hond van dit Amerikaanse hondenras had gehad en moeite had gehad om over het verlies heen te komen. Maar bij het ontdekken van Rupert besloot ze haar hart opnieuw te openen en bereidde ze zich voor om hem op te halen.

 

 

Het vliegtuig uit China arriveerde in Parijs, en hoewel Nikki in Yorkshire, Engeland woont, aarzelde ze niet om de benodigde 1600 kilometer af te leggen naar de luchthaven om Rupert te verwelkomen en hem mee naar huis te nemen.

@nikkiswannell Rupert certainly has someone to love him now, lots of people, especially his family who adore him, please help, our team is on the ground at the Yulin festival trying to save as many of Ruperts friends as possible, Trucks full of pups have been seen on the roads heading there, Rupert came extremely extremely close, to been a victim, please help him raise awareness. love Rupert and his family xx @No To Dog Meat Official #adoptdontshop #rescue #rescuedogs #notodogmeat #saynotodogmeat #3marathonsin3weeks2025 #marathontraining #marathon #girlswhorun #slowrunners #loverunning #brightonmarathon #parismarathon #Londonmarathon #manchestermarathon #alaskanmalamute #stopyulin #stopyulinforever #endyulinforever #endyulin ♬ Someone To You - BANNERS

Sindsdien heeft ze een schattige, zeer gehoorzame en goed opgevoede hond ontdekt, en ze begrijpt niet hoe zijn vorige eigenaar zo'n verschrikkelijk lot voor hem had kunnen overwegen. Rupert is erg spraakzaam, houdt zielsveel van zijn nieuwe familie en laat zijn vreugde duidelijk merken. Ondanks alle verschrikkingen die hij heeft doorstaan, heeft hij nog steeds een brede glimlach op zijn gezicht!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen