Aanbieding

Kevin, de grootste hond ter wereld

Kevin, de grootste hond ter wereld

© Guinness World Records / Facebook

De grootste hond ter wereld is zojuist erkend door de Guinness World Records

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Na enkele maanden in de race te zijn geweest om de grootste hond ter wereld te worden, heeft deze lieve reus zojuist officieel zijn titel ontvangen.

Om de grootste hond ter wereld een thuis te geven heb je een hele grote hondenmand nodig, of nog beter geef je gewoon een hele bank voor je viervoeter. 

Kevin, een prachtige zwarte Duitse Dog met een witte borst, is zojuist erkend als de grootste levende hond ter wereld door de legendarische instelling van de Guinness World Records. Terwijl zijn record in maart 2024 werd geverifieerd, heeft het recordboek op 13 juni officieel zijn titel aangekondigd: Kevin is onbetwistbaar de grootste hond die momenteel onze planeet bewandelt met zijn lange poten.

De grootste hond ter wereld: indrukwekkend groot

Met zijn 96,52 centimeter hoogte heeft Kevin genoeg om te imponeren. Hoewel het formaat van deze hond alle concurrentie tart, is hij nog steeds een schat van een hond: zich totaal niet bewust van zijn grootte, gedraagt hij zich als een echte gigantische pup en probeert hij regelmatig op zijn verzorgers te zitten of zich in mandjes te nestelen die veel te klein voor hem zijn. 

Dit zou echter geen verrassing moeten zijn voor kenners van de Duitse Dog, want dit gedrag is vrij typisch voor het ras! Ondanks zijn grootte is de hond, die "Kevin" is genoemd naar de film "Home Alone", niet erg dapper en is hij bang voor de stofzuiger, die hij niet binnen twee meter van hem laat komen. Verre van een monster, is Kevin vooral een knuffelbeer en maakt hij zijn hele familie gelukkig.

Sociaal met zijn soortgenoten ondanks het verschil in grootte, deelt hij ook zijn dagelijks leven met andere dieren en kan hij met iedereen goed opschieten. Geadopteerd na het verlies van hun vorige Duitse Dog, is Kevin de beste vriend van de kinderen in het gezin en, ondanks zijn grootte, deelt hij ongelooflijke momenten van genegenheid en spelletjes met hen. 

Wie was de grootste hond ter wereld?

Voorheen werd dit record ook gehouden door een Duitse Dog genaamd Zeus, hij was 111,76 centimeter groot. Hij is in 2014 overleden. Waarna het record doorgegeven is aan Freddy, hij overleed in 2021.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen