Aanbieding

Bulldog gaat bevallen
© Audra Rhys - Facebook

Valley Bulldog heeft 7 schattige puppy's, maar één laat iedereen verbijsterd achter

Door Kaami Kanje

Online sinds

Grote verrassing voor de eigenaars van een Bulldog die een heel bijzondere puppy heeft gekregen!

Audra Rhys en Trevor Mosher waren verheugd om kennis te maken met de puppy's die Freya, hun Valley Bulldog, had gekregen. Maar bij nader onderzoek bleek dat tussen de zeven puppy's die ter wereld kwamen, er een heel ongewone bij zat! Een American Valley Bullog is een kruising tussen een Boxer en Engelse Bulldog, dit ras is niet erg bekend in Nederland.

Een andere puppy

Terwijl de verzorgers de puppy's aan het schoonmaken waren, merkten ze op dat de vacht van de laatste puppy een ongewone kleur had. Sterker nog, de vacht van de puppy was groen!

Dus de twee verzorgers waren erg bezorgd en haastten zich naar het internet om wat onderzoek te doen en ontdekten dat hoewel het fenomeen zeer zeldzaam is, het op verschillende plaatsen ter wereld is voorgekomen.

Extreem zeldzame aandoening

Maar hoe kan deze kleuring verklaard worden? Lichtgekleurde honden worden op zeldzame momenten groen geboren. Volgens professionals kunnen puppy's in contact komen met biliverdine, een groen pigment in de gal.

 

 

Het pigment kleurt de vacht in de baarmoeder en de kleur vervaagt nadat de puppy is geboren. Vandaag gaat het goed met het kleine hondje genaamd Fiona, zoals de prinses uit Shrek, en haar vacht verliest geleidelijk aan haar groene kleur.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen