Aanbieding

Hond in de sneeuw

hond in de sneeuw

© plein.nl

Hondenjasjes in de winter: Trendy of twijfelachtig?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het is koud in Nederland, en dus neemt de verkoop van hondentruien en jasjes aanzienlijk toe. Een leuke of juist twijfelachtige trend?

De Opkomst van Hondentruien en Jasjes bij Koude Temperaturen

Honden(h)ouders kiezen er steeds vaker voor om hun trouwe viervoeters tijdens de kou te hullen in stijlvolle kleding. Of het nu is omdat het er schattig uitziet of uit zorg voor de bevriezing van hun geliefde huisdier, de trend lijkt onstuitbaar. Maar is dit eigenlijk wel zo'n goed idee? Hondenspecialist Arnoud Busscher deelt zijn inzichten met Hart van Nederland.

Stijlvolle Regenjasjes en Capuchontruien voor Honden

Of het nu een trendy regenjasje is, een stoere capuchontrui of een opvallende bodywarmer - tegenwoordig kun je jouw hond in vrijwel elk denkbaar kledingstuk hijsen. Echter, volgens Busscher is het vaak helemaal niet nodig en vinden veel baasjes het vooral esthetisch aantrekkelijk. "Wat opvalt, is dat mensen het leuk vinden om hun hond aan te kleden. Voor velen is hun hond een beetje als hun kind", aldus Busscher.

De Uitzonderingen: Wanneer is een Hondenjasje Wel Nodig?

Busscher benadrukt dat er wel uitzonderingen zijn. "Als je hond het echt koud heeft vanwege het ontbreken van een ondervacht of vanwege zijn leeftijd, is het prima om hem een waterafstotend jasje aan te doen", adviseert de hondenspecialist. In andere gevallen is het beter om je huisdier in zijn natuurlijke vacht te laten rondrennen. "Als je een hond met een dikke vacht nu met deze weersomstandigheden een jasje aantrekt, is dat eigenlijk gewoon niet oké", voegt Busscher toe.

Beweging als Beste Bescherming tegen Kou

Om je hond warm te houden tijdens jullie uitlaatrondje, hoef je eigenlijk maar één ding te doen: zorgen voor voldoende beweging. "Lekker rennen, lekker spelen", aldus Busscher. Tijdens een wandeling mag je best even een praatje maken, maar maak het vooral niet te lang. Te lang in de kou kan namelijk ongunstig zijn voor je hond.

Hondenschoenen: Functioneel of Overdreven?

Busscher staat wel positief tegenover hondenschoenen, vooral omdat er veel sneeuw in de vacht op de pootjes van je hond kan blijven zitten. Dit kan behoorlijk koud zijn. Hij voegt echter toe: "Als het puur om cosmetische redenen is, vind ik het te ver gaan." De hondenspecialist benadrukt dus het belang van praktische overwegingen bij het kleden van je harige metgezel.

Wat vind jij van hondenjasjes en hondenschoentjes?

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen