Aanbieding

schattige kittens in een mandje
© shutterstock

Het jaarlijkse kittenseizoen: helemaal niet zo schattig als het lijkt

Door Mae White

Online sinds

Ieder jaar hebben we te maken met het zo genaamde "kittenseizoen". Het woord roept een schattig beeld op, maar niets is minder waar.

Het kittenseizoen breekt jaarlijks in het voorjaar aan, meestal rond de maand mei. Dit is de tijd dat er veel  (ongewenste) kittens worden geboren van voornamelijk zwerfkatten. Dierenasielen en stichtingen hebben het extreem druk in deze tijd van het jaar en vaak is er zelfs geen plaats voor de kleine schattige diertjes.

Castreren

De oorzaak van die toestroom zijn vooral niet-gesteriliseerde zwerfkatten. De kittens worden gevonden en geadopteerd, maar de moederkatten blijven vaak achter en worden het jaar daarop gewoon opnieuw zwanger. De enige manier op dit probleem aan te pakken is je kat (mannelijk en vrouwelijk) te castreren, want ook jouw kater kan een zwerfkat bevruchten namelijk!

Kittens ter adoptie

Ook dit jaar zijn er wederom vele kittens opgevangen en beschikbaar gesteld voor adoptie.

Zo hebben we de "Kaas-familie" die momenteen ter adoptie staat bij Stichting Kitty-Cat. De katjes Gorgonzola, Rockford, Brie en Perrano zijn op straat gevonden en waren er erg slecht aan toe. Ze voelen zich gelukkig een stuk beter nu en zijn klaar om geadopteerd te worden.

Ook hebben ze nog de speelse Tommie, Sky & Sokje, de mooie Ginger Nozem en de schattige Teun & Fien die super graag een forever home willen vinden. Of de lieve schildpad-poes Freya:

Dit zijn maar een paar voorbeelden van kittens die een gouden mandje zoeken. Want in werkelijkheid zijn er nog veel meer kittens die opgevangen moeten worden. Op onze adoptiepagina zijn alle kittens (en katten) te zien die momenteen een huis zoeken.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg ervoor dat je kat of poes gecastreerd wordt. Ook een gecastreerde kater kan voor minder kittens zorgen!

Mocht je een zwerfkat met kittens vinden op straat dan kun je altijd proberen de poes en kittens op te vangen en deze naar een stichting of dierenasiel brengen zodat de moederpoes kan worden geholpen. Hierdoor kunnen er de jaren erna in ieder geval geen nieuwe kittens meer worden geboren. Er zijn zoals gezegd, op het moment honderden kittens die een huis zoeken.

Wil jij een kitten adopteren, kijk dan snel op onze adoptiepagina
Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen