Aanbieding

coyote pup

Oeps!

© @San Diego Humane Society - Facebook

Man vindt achtergelaten pup en adopteert hem: dierenarts onthult de onverwachte waarheid

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Tijdens een van zijn gebruikelijke wandelingen vindt een man een achtergelaten puppy op straat. Hij besluit hem te adopteren.

Het ongelooflijke verhaal vond plaats op 22 maart 2019 in San Diego, Verenigde Staten. Een man liep zoals gewoonlijk in het gezelschap van zijn trouwe hond in het Tierrasanta ravijn toen hij kleine geluiden, bijna onmerkbaar, hoorde en besloot dichterbij te gaan.

Enkele stappen verder zag hij een zeer kleine hond op het asfalt liggen. Zonder ook maar een moment te aarzelen, besloot hij hem van de straat te halen en mee te nemen.

Een schokkende ontdekking

Eenmaal thuis met het kleine puppy, besloot de man een plaatselijke dierenkliniek te bellen voor een check-up. De medewerkers van het San Diego Humane Society-centrum haastten zich naar zijn huis en na de puppy te hebben onderzocht, deden ze een schokkende onthulling: het was geen honden-puppy, maar een coyote-puppy!

Het kleintje werd daarom bezocht in het kader van het Wildlife-project van de Humane Society, dat zich specifiek richt op wilde dieren. Na een zorgvuldige analyse stelden ze vast dat het jonge coyote-puppy slechts enkele dagen oud was en in goede gezondheid verkeerde.

Het centrum heeft het puppy vervolgens overgebracht naar het Fun for Animals Wildlife Center in Ramona, Californië, om het terug in de natuur te zetten zodra het volwassen is geworden. 

Aanbevelingen

Hoewel dit verhaal een mooie afloop heeft, benadrukte de Humane Society in een socialemediapost dat wanneer wilde dieren worden waargenomen, het nodig is om even afstand te houden om te controleren of de moeder van het jong in de buurt is.

Hoewel alles voortkomt uit goede bedoelingen, zou je het dier kunnen weghalen bij een moeder die op zoek is naar voedsel. Neem geen overhaaste beslissingen en zorg ervoor dat het betreffende jong daadwerkelijk wees is. 

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen