Aanbieding

Japanse kattennamen en hun betekenis
© Shutterstock

Aiko, Mai en Suki: de mooiste Japanse kattennamen en hun betekenis

Door Lianne van Loon

Online sinds

Japanse kattennamen klinken als iets uit een andere wereld. Ons artikel werpt licht op de mysterieuze Japanse taal en presenteert tien prachtige namen voor katers en poezen en hun betekenissen.

Wanneer een kat naar zijn nieuwe huis verhuist, heeft hij een naam nodig. Nadenken over welke kattennaam de perfecte klank in combinatie met een passende betekenis heeft, kan enkele weken duren. Voor fans van het land van de rijzende zon is een Japanse naam voor de fluwelen poot een goede keuze. Vele klinken origineel en hebben een diepe betekenis. We presenteren enkele ongewone kattennamen voor katers en namen voor poezen:

Aiko

Aiko betekent “kind van de liefde” in het Japans en wordt aan zowel jongens als meisjes gegeven. Aiko is ook een uitstekende keuze voor katten. Een kater of poes wordt immers levenslang onvoorwaardelijk bemind door haar mens. Deze naam past perfect bij de japanse Bobtail.

Beniko

Heeft jouw kitten een rode vacht? Dan is Beniko een geschikte naam! Het betekent “het rode kind”, is gemakkelijk uit te spreken en heeft een melodieuze klank.

Katsu

Twee vliegen in één klap: deze naam heeft dezelfde drie beginletters als het woord “Kater” en heeft ook een geweldige betekenis. Katsu betekent “overwinning” of “de winnaar”. Perfect voor de naam van een kater.

Mai

Soms lijkt het alsof katten een dans uitvoeren met hun elegante lichamen. En dat is precies wanneer de naam Mai past! Het betekent “de dans” en is geschikt voor poezen.

Mimi

In elke poes schuilt stiekem een prinses. Als je er zo over denkt, kun je je toekomstige kat Mimi noemen. De naam betekent “de prinses” en is precies goed voor kleine diva's op vier poten. Het is trouwens een van de populairste kattennamen.

Kat op japans bord
Katten worden aanbeden in Japan - dus waarom zou je de kitten geen Japanse naam geven © Shutterstock

Shiro

Net als bij de naam Taro is de betekenis van deze naam ook direct gerelateerd aan de geboortevolgorde. Shiro betekent “de vierde zoon” en is een prachtige naam voor een kater.

Suki

De naam Suki is erg populair onder katteneigenaren. Geen wonder, want het betekent “de geliefde” en kan ook vertaald worden als “leuk vinden”, “liefhebben” en “dol op zijn”. Wat vind je van deze naam voor je kitten?

Taro

Taro is een welluidende naam voor een kater. Hoewel het vertaald kan worden als “de eerstgeboren zoon”, maken de gemakkelijke uitspraak en originaliteit het een geweldige naam voor een kater. Vooral als hij het eerste kitten uit het nest was dat geboren werd.

Tora

Een liefdevolle toespeling op het wilde en ongetemde in een kat: Tora betekent “tijger” en is geschikt voor poezen. Het past bij een rebelse en onafhankelijke poes of een poes met een rode vacht.

Yoshi

Ook hier bekend: De naam Yoshi vertaalt als “goedheid” of “geluk”. Dit is een Japanse jongensnaam die ideaal is voor vriendelijke of gelukkige katten.

We hopen dat er een leuke naam tussen staat voor jouw nieuwe kat! Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben dan kun je wellicht in een ander artikel iets kunnen vinden. Wat dacht je van een Turkse kattennaam, een Stoere kattennaam, Geniale kattennaam of Originele kattennaam? Veel succes met je zoektocht!

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen