Aanbieding

Hond rode vlekken buik

De kliniek stelt de eigenaars gerust met hun diagnose

© Facebook

Hond heeft vreselijke uitslag op zijn buik: de verklaring van dierenarts laat iedereen verbijsterd achter

Door Kaami Kanje

Online sinds

Als ons dier een probleem heeft, is het niet gemakkelijk om kalm te blijven en niet in paniek te raken. 

In het voorjaar van 2019 kende de kliniek groot succes op sociale media, met name op hun Facebook-account. Het begon al toen de Canadese dierenkliniek een toename van telefoontjes registreerde van mensen die erg bezorgd waren omdat hun honden een soort uitslag met rode bultjes op hun buik hadden.

Met als doel deze collectieve paniek te kalmeren, deelde de kliniek informatie over deze afwijking en de diagnose op hun Facebook-account. Ze gaven aan dat deze rode vlekken worden veroorzaakt door de beten van de vliegen in het gebied in het voorjaar.

De huiduitslag treedt meestal op wanneer het dier op het gras ligt. De vliegen in dit gebied maken gebruik van deze gelegenheid om zichzelf te voeden. 

Vliegen in het voorjaar

De beten kunnen er misschien indrukwekkend uitzien, maar ze veroorzaken geen leed voor het dier. De hond geneest vanzelf omdat de rode bultjes geen speciale behandeling nodig hebben. De Morinville Clinic, gelegen in Canada, meldde dat deze soort vliegen in het gebied voorkomt tijdens de lente en snel verdwijnen zodra het seizoen eindigt, dus er is niets om je zorgen over te maken!

De Morinville Clinic garanderen dat ze al meer dan 35 jaar dieren in het gebied behandelen. Hun getuigenis wordt bevestigd door hun ervaring. Hondenverzorgers en in de omgeving kunnen hun honden dus gerust van het gras laten genieten in de lente, zonder zich al te veel zorgen te maken over beten.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen