Aanbieding

Marijke Amado shockeert met uitspraak dat Duitsers meer van hun hond houden dan van hun kinderen
© SWR3 / Facebook

Marijke Amado shockeert met uitspraak dat Duitsers meer van hun hond houden dan van hun kinderen

Door Lianne van Loon

Online sinds

Ze stuurde duizenden kinderen de beroemde toverbal in: wat presentatrice Marijke Amado nu in een podcast over de Duitsers zegt, is diep onthullend.

Televisielegende Rudi Carrell ontdekte haar in 1978 en Marijke Amado werd een echte presentatrice in Duitsland in de jaren 90 met haar "Mini Playback Show". En de multigetalenteerde presentatrice bleek vooral veel aanleg te hebben voor haar kleine gasten.

Nu is de alleenstaande moeder van één zoon weer aan het woord - in de SWR3-podcast "1 plus 1 - Freundschaft auf Zeit". Marijke Amado beantwoordt vragen van auteur en satiricus Sebastian Hotz (ook bekend als "El Hotzo"). En ze onthult een schokkende ervaring met de huidige Duitse mentaliteit.

Duitsland en kinderen: geen goede relatie?

"In Duitsland hebben mensen een heel vreemde relatie met kinderen", beschrijft Amado, die in Nederland woont, haar indruk. En ze vervolgt: "Mensen houden vaak meer van honden dan van kinderen."

Zijn Duitsers liever een baasje dan dat ze voor hun menselijke kroost zorgen? De reacties op Facebook op de controversiële uitspraak van Marijke Amado zijn verrassend duidelijk.

"Helaas heeft Mareike Amado gelijk," zegt een gebruiker, die het geheel garneert met een diepbedroefde emoji. Een ander is het er blijkbaar mee eens en benadrukt zelfs: "Maar honden (dieren in het algemeen) zijn ook geweldig". 

Gebruikers geven Marijke Amado gelijk

Er zijn zelfs onderzoeken die bijvoorbeeld aantonen dat ongeveer 60% van de mensen in de VS huisdieren verkiest boven kinderen (2022). Drie jaar eerder had een onderzoek al een vergelijkbaar resultaat opgeleverd. Wat dat betreft staat Duitsland duidelijk niet alleen in deze trend.

Een gebruiker heeft ook een idee waarom dieren in de voorkeur van mensen kunnen vallen: "Honden zijn vaak schattiger, maar het ligt er ook aan hoe ze worden opgevoed!".

Vooral het onderwerp van het opvoeden van kinderen lijkt een echt hot topic te zijn waar veel mensen zich zorgen over maken. Is er misschien een inhaalslag te maken? Een gebruiker zegt droogjes: "Een hond heeft nog nooit in het eten aan het buffet gezeten en het op het bord gelegd."

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen