Aanbieding

Sandra en de welpen Sandra en de welpen
© Instagram @lionspark.ru

Leeuwin verstoot haar welpen: wat de Duitse Herder doet, laat je sprakeloos achter (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

In deze dierentuin heeft een teef de rol van een leeuwenmoeder overgenomen, tot grote verrassing van iedereen.

In Vladivostok, Rusland, waren de verzorgers van het White Lion Park echt bezorgd dat het nest jonge leeuwtjes dat net geboren was het niet zou overleven. Zonder de tussenkomst van Sandra, een Duitse herder, zouden ze er niet meer zijn.

De leeuwin verstoot haar welpen.

De leeuwin Sirona is voor het eerst moeder geworden. De verzorgers van het park beschrijven haar als "zeer introvert, terughoudend en geheimzinnig". In plaats van gewichtstoename na hun geboorte waren de welpen al snel uitgemergeld en uitgedroogd. De verzorgers begrepen al snel dat hun overleving op het spel stond.

Volgens de parkdirecteur is het gedrag van de leeuwin niet normaal. Als moeder zou ze haar jongen moeten voeden en beschermen tegen alle gevaren.

Om te voorkomen dat de welpen - een mannetje en een vrouwtje - zouden sterven van de honger, besloten de verzorgers van het park om ze aan Sandra toe te vertrouwen, die ook recentelijk een puppy had gekregen.

De welpen zijn snel weer op gewicht gekomen

Sandra heeft de twee welpen met open armen in haar nest ontvangen. Volgens de parkdirecteur drinken de welpen voorzichtig de melk van hun adoptiemoeder, terwijl Sandra's puppy aan de andere kant alle melk krijgt die hij nodig heeft. Het moet gezegd worden dat Sandra al eerder een nest van 8 puppy's heeft gevoed dus 3 dieren voorzien van melk gaat met gemak.

De hond heeft er een cruciale rol in gespeeld dat de welpen het hebben overleefd. De leeuwin blijft onverschillig ten opzichte van haar kleintjes.

Volgens de verzorgers van het park is de melk van de hond een geschikt substituut voor leeuwenmoedermelk, omdat het alle nodige voedingsstoffen bevat voor een goede groei van de kleintjes.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen