Aanbieding

Kitten gered door fietser
© Facebook / Viitor Fonseca

Deze kitten blijft maar kusjes geven aan de fietser die hem heeft gered (Video)

Door Mae White

Online sinds

Tijdens het trainen was, kwam deze Braziliaanse atleet een verdwaalde kitten tegen. Hij kon hem niet alleen achter te laten, dus nam hij hem mee.

Toen de Braziliaanse wielrenner Viitor Fonseca in 2017 met een vriend op zijn fiets stapte om wat kilometers te maken, had hij nooit kunnen bedenken dat hij met een tweede reisgenoot naar huis zou terugkeren!

Op die dag ging de sporter trainen en stuitte hij op een verloren grijze kitten, ergens in de middle of nowhere. Het pluizige bolletje was niet wild en de jongeman begreep snel dat als hij het daar achterliet, het zou kunnen sterven. Samen met zijn vriend besloot hij het mee te nemen, maar ze hadden niets om het kleine dier in te vervoeren.

Een video vol liefde

Viitor bedacht om het katje in zijn fietsshirt te stoppen, dicht tegen zich aan. Zo hadden ze een geïmproviseerde vervoermiddel om de ongeveer 6 kilometer te overbruggen, en het katje leek ervan te genieten. De fietser plaatste zelfs een video waarin je kunt zien hoe ze samen onderweg zijn, met de haren in de wind. Het katje miauwde een paar keer, maar leek niet bang te zijn. Het had meer oog voor het landschap dat voorbijflitste en gaf vooral veel kusjes aan de persoon die hem had gered, door hem te bedekken met likjes.

Aan de andere kant was Viitor ook heel blij en reed hij met een glimlach op zijn gezicht. Hij was trots dat hij "een klein leven had gered" en geraakt door de genegenheid van zijn kleine metgezel. "Ik ben blij dat hij me mag en geen klauwen naar me uitslaat. Hij was gewoon aan het spelen", vertelt hij op Facebook, waar zijn video viraal is gegaan. Nadat ze hun bestemming hadden bereikt, slaagde hij er zelfs in om een nieuw thuis te vinden voor de kitten, waar hij nu veilig en goed verzorgd zal worden.

Bekijk de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen