Aanbieding

honden in vliegtuig

Met je hond of kat in het vliegtuig, een ware droom

© facebook - K9 Jets

Je huisdier op schoot in het vliegtuig nu mogelijk: eerste diervriendelijke airline is een feit (video)

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Een Brits privéjet maatschappij maakt het mogelijk je trouwe viervoeter, ongeacht zijn grootte mee te nemen in het vliegtuig.

Duurzaam vliegen bestaan alleen in sprookjes, dus moeten we écht ons vlieggedrag veranderen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken.

Maar zeker als het gaat om meerdere honden en katten bestaan er soms geen andere opties. Voor deze reizigers is er in Groot-Brittanië een huisdiervriendelijke luchtvaartmaatschappij opgericht.

Met 10 honden van New-Jersey naar Londen

Op een zomerse julidag in 2022 kreeg het privejet bedrijf ineens een bijzonder verzoek binnen van een leider van een kleinschalig netwerk voor huisdieren. Wat het zou kosten om met tien honden van New-Jersey naar Londen te vliegen en of het bedrag verdeeld kon worden over de verzorgers. Die vraag werd het begin van deze maatschappij.

Zonder lijnen, kooien en muilbanden

En zo ontvangt het vliegbedrijf sinds maart dit jaar boekingen van klanten die met hun allessie op vier voeten een lange afstandsvlucht willen maken. Huisdiervriendelijk vliegen kan nu vanaf New Jersey naar diverse bestemmingen binnen en buiten Europa, van Londen naar Dubai en Londen naar Nice. Voor een stoel op zo'n jet-vlucht van New Jersey naar Londen betaal je nu ruim 8000 euro, en daarbij zijn de kosten voor één grote hond of twee kleine honden inbegrepen. Niet bepaald goedkoop, maar voor dat geld wordt je lieve hond wel in de watten gelegd en hoeft hij niet in een hok in het luchtruim te vliegen. De prijs is inclusief belastingen, verfrissingen, snacks, een gepersonaliseerd geschenk en de kosten voor de behandeling van huisdieren, zonder lijnen, kooien en muilbanden. 

Kosten vergelijkbaar 

"De meerderheid van onze klanten verhuist voor hun werk of gaat met pensioen en maakt een once in a lifetime trip," promootte de oprichter zijn initiatief in een e-mail aan het Amerikaanse mediabedrijf FOX Business. "Het zijn geen rijke zakenmensen, maar mensen uit de middenklasse die hun pluizige familieleden naast zich willen hebben voor een grote reis," vervolgde hij. "De kosten zijn vergelijkbaar met de kosten van het vliegen van huisdieren in de vrachtruimte over de Atlantische Oceaan."  Die bewering valt lastig te checken omdat het kostenplaatje voor commerciële vliegreizen vaak nogal ondoorzichtig in elkaar zit, vooral als er een of meerdere honden of katten meereizen. 

Een goed teken is alvast dat het luchtvaartbedrijf geld doneert aan Animal SOS Sri Lanka, een geregistreerde liefdadigheidsinstelling in het Verenigd Koninkrijk die zich inzet voor levensreddende diergeneeskundige zorg, rehabilitatie en opvang van zwerfdieren.  

Onlangs is een Tiktok hond meegeweest op een vlucht met zijn verzorger en hier is een fimpje van gemaakt.

Kijk hier naar de beelden van Cooper de Golden Retriever en zijn avontuur:

Ander nieuws:  -  De reactie van de schattige puppy op zijn allereerste bad (Video)

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen