Aanbieding

Vreemd iets bij de hond

Wat is het?

© Olivia Little-Stuart / Facebook

Dierenartsen radeloos en woedend: "Dit is misselijkmakend!"

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het volgende verhaal van een hond gaat een dierenarts niet in de koude kleren zitten. Ze deelt het direct met haar collega's op Facebook.

In augustus dit jaar komt een hondeneigenaar uit Florida bij de dierenartspraktijk van Olivia Little-Stuart op bezoek. Met haar is haar 11-jarige Shih-Tzu teef, die inmiddels een redelijk groot probleem heeft.

Zoals de dierenarts haar collega's in de Facebook-groep I Love Veterinary Medicine vertelde, dacht ze aanvankelijk dat het een reu met een grote testikel was.

Teef met enorme fibroom

Toch ligt het allemaal wat anders en gaat het hier niet om een reu, maar om een teefje die een fibroom heeft die veel te groot is geworden. Een fibroom is een goedaardige tumor die wordt veroorzaakt door een teveel aan uitstekende huid.

Een fibroom komt voornamelijk voor in het bindweefsel van het dier en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. 

De fibroom ©Olivia Little-Stuart

Shih-Tzu wordt vrij laat behandeld

In het geval van deze arme hond gebeurt dit de volgende dag en duurt de ingreep slechts drie minuten, maar de zaak laat de dierenartsen niet koud.

Sommigen dachten aanvankelijk dat het gedroogde hondenpoep was omdat het stuk in de buurt van het rectum werd aangetroffen, of een gigantische wrat. Een van de dokters zegt dat het aanzicht iets was om misselijk van te worden. De meeste dokters betwijfelen of de verzorger in kwestie deze fibroom pas zo laat heeft opgemerkt. Volgens de dokters had de hond al veel eerder naar een dokter moeten worden gebracht om de fibroom te laten weghalen. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen