Aanbieding

Hond die halsband draagt

Doe jij de halsband van je hond thuis af?

© emmentalerhousi - Pixabay

Experts dringen erop aan om de halsband van je hond binnenshuis af te doen om verstikking te voorkomen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Honden(h)ouders worden gewaarschuwd voor de risico's van honden die binnenshuis een halsband dragen, vooral wanneer ze alleen thuis worden gelaten.

Doe jij de halsband van je hond altijd af als je binnenkomt? Als het antwoord nee is, zou je dit misschien toch moeten overwegen, omdat de halsband van je hond de veiligheid in gevaar kan brengen.

 

Risico's van halsbanden

Hondengedragstherapeut en veterinair verpleegkundige Rachel Bean waarschuwt honden(h)ouders voor de risico's van het niet afdoen van de halsband van hun hond als ze eenmaal binnen zijn nadat ze getuige is geweest van een aantal honden die gestikt zijn door de halsband toen ze alleen thuis waren.
Hoewel het in sommige landen voor honden misschien verplicht is om buiten een halsband met de naam en het adres van hun verzorger te dragen, zijn ze niet verplicht om deze binnen te dragen.
Na getuige te zijn geweest van verschillende honden die verwondingen hebben opgelopen door het dragen van hun halsband thuis, wil Rachel graag dat verzorgers de risico's van halsbanden begrijpen. Rachel heeft honden gezien met ernstige verwondingen en in sommige gevallen stierven ze door het dragen van hun halsband nadat ze vastzaten aan radiatorknoppen en deurklinken terwijl ze alleen thuis werden achtergelaten. Als een halsband blijft haken, kan dit leiden tot verstikking en in ernstige gevallen zelfs tot de dood.

Vermijd halsbanden in benches

Rachel raadt verzorgers ook af om honden halsbanden en harnassen in benches te laten dragen, omdat ze verstrikt kunnen raken in het metaal, wat kan leiden tot nekletsel en zelfs verwurging.
Het dragen van een halsband buiten is meestal geen probleem, omdat verzorgers hun honden beter in de gaten houden tijdens het wandelen. Echter, thuis worden honden vaak aan hun lot overgelaten, vooral wanneer honden alleen thuis zijn, en dan is een noodlottig ongeluk zo gebeurd. .
Draagt jouw hond een halsband binnenshuis?

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen