Aanbieding

Hond met blauw licht op zijn hoofd.

Diensthond in actie!

© Facebook / Polizei Ludwigsburg

Duitse politiehonden moeten voortaan een blauw zwaailicht dragen tijdens hun dienst

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

In Duitsland postte de politie van het West-Duitse plaatsje Ludwigsburg een bijzonder bericht op Facebook: politiehonden moeten voortaan een blauw zwaailicht op hun kop dragen.

Politiehonden worden niet altijd een, twee, drie herkend. In het plaatsje Ludwigsburg vonden ze daar een oplossing voor: voortaan moeten ze een zogenaamde 'politiehondenblauwlicht' (PohoB) op hun kop dragen. 

Tot nu toe blijkt het 'PohoB' te werken. Zo kan de Duitse Herder  ook van lange afstanden worden herkend. Belangrijk, want tot nu gebeurde het nogal eens dat mensen probeerden deze dieren iets lekkers te geven of te aaien.

Politiehonden voortaan duidelijk herkenbaar

De politie van Ludwigsburg is er erg enthousiast over: Vanaf nu behoort het trakteren of aaien van politiehonden tot het verleden, waardoor ze ook niet meer te dik kunnen worden. Dit is wat er in de nieuwe verordening over contact met deze hulpjes van de politie geregeld staat: 

"Voor mensen in de buurt van de hond geldt, net zoals in het verkeer: wanneer het zwaailicht aanstaat moet je plaatsmaken"

Straks ook nog een sirene?

Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt er nu naar verluidt ook gewerkt aan een speciale hondensirene. Zielig? Ongemakkelijk? Misschien. Zeker is dat politiehonden in Ludwigsburg niet meer over het hoofd worden gezien. Al duurt het nog bijna een jaar voor we het prototype kunnen bewonderen... Het bericht bleek namelijk een 1 april grap! 

Win gratis kaartjes voor Animal Event! (Geen 1 april grap!)

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen