Aanbieding

Brandweer waarschuwt kattenverzorgers: kijk uit met de inductieplaat!

Kat bij inductieplaat cat-serious

De knoppen van de inductieplaat kunnen reageren op de pootjes van jouw kat

© EkaterinaSid / Shutterstock

De kans is klein, maar het is levensgevaarlijk... Let goed op je kat wanneer je in inductieplaat hebt, want het kan goed mis gaan!

Door Maya van Tol

Online sinds , Bijgewerkt op

Katten zijn van nature ongelofelijk nieuwsgierig en de keuken is extra interessant. Allemaal lekker eten en interessante geurtjes... Maar ook een hoop gevaar! Helaas ziet jouw kat dat zelf niet in. 

Brandgevaar door een nieuwsgierige vietvoeter

Gevaar zit in een klein hoekje. Als jouw kat nieuwsgierig is en een tikkeltje ontdeugend, kan het zijn dat hij/zij over het aanrecht loopt wanneer je even niet kijkt of simpelweg niet thuis bent. Het komt niet vaak voor, maar de knoppen van de inductieplaat kunnen reageren op de pootjes van jouw kat. Als de inductieplaten hierdoor aangaan, kan dit heel gevaarlijk zijn!

De brandweer in België waarschuwt daarom voor brandgevaar als je een inductieplaat hebt en ook katten hebt rondlopen, schrijft RTL Nieuws. In één week zijn er namelijk wel drie branden ontstaan op die manier. 

Hoe voorkom je brand?

Als je op inductie kookt, weet je waarschijnlijk dat de platen alleen verhitten wanneer er een geschikte pan op de plaat staan. Zorg er daarom voor dat je géén pannen op het fornuis hebt staan wanneer je de deur uit gaat. Als deze heet worden wanneer niemand er toezicht op heeft, kan er namelijk brand ontstaan!

Een andere manier om te voorkomen dat jouw kat per ongeluk de inductieplaat aanzet, is door het kinderslot in te schakelen. Deze houdt je keuken veilig voor kinderen, maar ook voor onze geliefde viervoeters!

 

De brandweer waarschuwt kattenbaasjes met een inductiekookplaat voor brand. Eerder deze week veroorzaakte een kat een...

Posted by Plus Magazine on Friday, November 1, 2019
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen