Aanbieding

Kleine hond

Vrouw gaat huilend naar bed: wat haar hond haar brengt is een ware liefdesverklaring (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Hoewel ze niet altijd al onze woorden begrijpen, kunnen honden onze emoties aanvoelen en er gepast op reageren.

De hond genaamd Hector raakte de harten van social media-gebruikers nadat ze zijn reactie zagen op het zien van zijn verzorgster die alleen in bed lag te huilen.

In een onlangs op TikTok gedeelde virale video is te zien hoe de kleine Cockapoo zijn hoofd schuin houdt. Het bezorgd ogende dier zit op het bed van zijn huilende verzorgster en observeert haar.

 

Kleine hond met een groot hart

"POV: Je gaat huilend naar bed en je hond brengt je een traktatie om je op te vrolijken," luidt het bijschrift bij de video.

De 31-jarige hondenverzorgster Laura Tracey uit Hampshire vertelde aan "Newsweek" dat Hector haar beste vriend is en haar emotioneel gesteund heeft in haar strijd tegen chronische pijn en geestelijke gezondheidsproblemen.

De duidelijk liefdevolle en medelevende hond merkte dat zijn baasje verdrietig was en besloot een traktatie te halen om haar op te vrolijken.

Honden kunnen emoties aflezen van gezichtsuitdrukkingen

Recent onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van de University of Lincoln in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat honden emoties op menselijke gezichten uitstekend kunnen aflezen. De studie bestond uit een reeks experimenten om te testen of honden in staat zijn menselijke gezichtsuitdrukkingen te onderscheiden.

De honden die aan het onderzoek deelnamen, kregen 12 foto's van mensen met verschillende gezichtsuitdrukkingen te zien. Twee foto's toonden een mens en een hond in een negatieve stemming of boos, twee foto's toonden mensen en honden met een neutrale gezichtsuitdrukking, en twee foto's toonden mensen en honden in een goede stemming. Het bleek dat de honden op verschillende manieren reageerden, afhankelijk van de gezichtsuitdrukking op de foto.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen