Aanbieding

Kabosu is overleden

Kabosu is overleden 

© @Pope Base Twitter

Kabosu de hond achter de ‘Dodge’-meme en Dogecoin is overleden: wat is haar verhaal?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

In iets meer dan tien jaar is Kabosu een van de meest populaire memes op internet geworden en was de inspiratie voor het Dogecoin-logo.

Het internet heeft een icoon verloren. Kabosu, de Shiba Inu die de inspiratie vormde voor de virale ‘Doge’-meme en de daarop gebaseerde cryptocurrency Dogecoin, is overleden. Haar speelse en ietwat verwarde uitdrukking heeft talloze mensen wereldwijd aan het lachen gemaakt en heeft zelfs invloed gehad op de financiële wereld.

De Oorsprong van de ‘Doge’-meme

Kabosu's reis naar internetroem begon in 2010 toen haar baasje, Atsuko Sato, een Japanse kleuterleidster, een foto van haar op een persoonlijke blog plaatste. De foto, waarop Kabosu’s nieuwsgierige blik met haar pootjes gekruist te zien is, werd snel opgepikt door internetgebruikers. Wat volgde was een lawine aan fotobewerkingen met humoristische en vaak slecht gespelde teksten in fonetisch Engels, zoals "wow" en "such amaze". Deze stijl werd al snel het kenmerk van de ‘Doge’-meme.

Van Meme tot Cryptocurrency

De populariteit van de ‘Doge’-meme kende geen grenzen. In 2013 werd de meme de inspiratie voor een nieuwe cryptocurrency, Dogecoin. Wat begon als een grap om de absurditeit van de cryptocurrency-markt te benadrukken, groeide uit tot een serieus financieel instrument. Dogecoin kreeg een toegewijde aanhang en werd zelfs gebruikt voor liefdadigheidsprojecten en crowdfundingcampagnes. De waarde van Dogecoin schoot omhoog in 2021, mede dankzij prominente steun van bekende figuren zoals Elon Musk.

Het Leven van Kabosu

Kabosu, vernoemd naar een Japanse citrusvrucht, werd in 2008 geadopteerd door Sato nadat ze was gered uit een hondenfokkerij die gesloten werd. Ze werd al snel geliefd om haar charmante persoonlijkheid en unieke uitdrukking. Sato deelde regelmatig updates en foto's van Kabosu op sociale media, waardoor haar populariteit alleen maar toenam. Kabosu is 18 jaar oud geworden.

Een Onvergetelijk Erfgoed

Kabosu’s invloed gaat verder dan alleen internetgrappen en cryptocurrency. Ze vertegenwoordigde een uniek moment in de digitale cultuur waarin een simpele foto een wereldwijd fenomeen kon worden. Haar nalatenschap is een testament aan de kracht van internetgemeenschappen en de onverwachte manieren waarop ze kunnen samenkomen.

De Reacties op het Overlijden van Kabosu

Na het nieuws van Kabosu's overlijden, stroomden de sociale media vol met eerbetonen. Fans wereldwijd deelden hun favoriete ‘Doge’-memes en herinneringen aan hoe de meme hun leven had beïnvloed. Veel mensen spraken hun dankbaarheid uit voor de glimlach die Kabosu hen had gebracht.

Kabosu's dood markeert het einde van een tijdperk, maar haar erfenis zal voortleven in de talloze memes en Dogecoins die nog steeds in omloop zijn. Ze mag dan fysiek niet meer aanwezig zijn, maar haar impact op de digitale cultuur zal nog vele jaren voelbaar blijven.

Rust zacht, Kabosu. Je was echt ‘such wow’.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen