Aanbieding

Zwarte hond binnenin het vuil
© Norfolk Badgers Trust - Facebook

Redders komen onmiddellijk in actie wanneer ze een kop uit de grond zien steken

Door Kaami Kanje

Online sinds

Honden kunnen in allerlei problemen terechtkomen. En niemand weet dit beter dan de Brandweer- en Reddingsdienst van Leicestershire!

De brandweer- en reddingsdienst werd opgeroepen naar Diamond Jubilee Wood in Normanton Le Heath nadat een wanhopige hondenverzorger meldde dat zijn Labrador Retriever mix hond al meer dan 60 uur vastzat onder de grond in een dassenhol.

Een beetje bang, maar veilig

De reddingsdienst gebruikte luister- en lokalisatieapparaten om de exacte locatie van de hond te identificeren en begon vervolgens met graven om bij hem te komen. 

Gelukkig werd de hond gered en ondanks dat hij een beetje van streek was, verkeerde hij verder in goede gezondheid.

 

 

Wees op je hoede voor dassen

Een gat in de grond lijkt misschien niet veel op het eerste gezicht, maar een dassenhol kan eigenlijk bestaan uit meerdere honderden meters tunnels, dus het kan behoorlijk lastig zijn als je vast komt te zitten!

Deskundigen waarschuwen hondenverzorgers om nu extra voorzichtig te zijn, omdat veel wilde dieren jongen hebben en daardoor bijzonder defensief en agressief kunnen zijn. Deze hond had veel geluk, omdat het dassenhol naar verluidt inactief was! Hopelijk heeft hij zijn lesje geleerd en zal hij niet meer ondergrondse tunnels verkennen!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen