Aanbieding

Tweebenige hond

Bij het zien van Dixie zijn velen aanvankelijk geschokt

© Caters Clips / YouTube

Automobilist kan bijna niet geloven wat hij op straat ziet rennen: de kracht van de hond is machtig (video)

Door Mae White

Online sinds

In de eerste instantie weet de man niet wat hij ziet. Maar zodra hij begrijpt dat het een hond is kan hij alleen nog maar verwonderd zijn.

De aanblik treft de automobilist in eerste instantie helemaal. Wat is dat nu?! Want er klopt helemaal niets met dit wezen dat voor hem op twee benen de straat oversteekt. Iets is hier helemaal verkeerd!

Het duurt even voordat hij het eindelijk begrijpt. Wat hier overdag de weg oversteekt, is een hond - maar hij heeft slechts twee poten. Toch wandelt hij rond alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

De hond heeft nog maar twee poten

Dixie, de harige viervoeter, is inderdaad een bijzondere hond. Niet alleen vanwege haar beperking - ze heeft geen achterpoten - maar vooral omdat ze op een buitengewone manier met haar handicap omgaat."

Hoogstwaarschijnlijk had Dixie vanaf haar geboorte al problemen met haar achterpoten. Toen ze in het asiel terechtkwam, verkeerden haar achterbenen in een erbarmelijke toestand: ze waren sterk verkrampt, vertoonden talrijke schaafwonden en andere verwondingen."

De kans op adoptie voor de teef is minimaal, maar er gebeurt een wonder: Dixie vindt daadwerkelijk een prachtig thuis voor altijd. 

 

 

Dixie leefde in voortdurende pijn

Haar verzorger doet alles om het lijden van de zieke hond te verlichten, maar behandelingen en medicijnen brengen geen merkbare verbetering.

Na maandenlange pogingen doet de dierenarts een ingrijpend voorstel. Vanuit zijn perspectief is amputatie van de aangetaste ledematen de beste oplossing voor Dixie.

Ook al moet het in het begin een schok zijn geweest, kiest Dixies eigenaar voor het radicale voorstel van de dierenarts. Ze bereidt zich voor op een moeilijk en lang proces, want de hond moet wennen aan haar nieuwe leven onder gewijzigde omstandigheden.

Fitter dan ooit tevoren

Ze is des te meer verrast als blijkt dat Dixie veel minder moeite heeft met een leven zonder achterpoten dan iedereen had verwacht. Zelfs de dierenarts is verbaasd en heeft grote bewondering voor zowel de moedige Dixie als voor haar verzorgster, die het dier na de amputatie uitstekend heeft verzorgd.

Dankzij de chirurgische ingreep voelt Dixie zich nu veel beter dan ooit tevoren, en verrassend genoeg is haar conditie zelfs verbeterd. Ondanks het feit dat de hond nu slechts twee benen heeft, is het pijnvrije leven een absolute verbetering voor haar. En dat laat ze zien met haar hernieuwde levensvreugde aan iedereen die haar ontmoet.

Kijk naar de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen