Aanbieding

Fantazzini en hond Joca
© jfantazzini / Instagram

Fatale fout van een luchtvaartmaatschappij kostte deze Golden Retriever zijn leven: de wereld is geschokt

Door Kaami Kanje

Online sinds

De luchtvaartmaatschappij beschrijft het hele incident gewoon als een "operationele fout". Maar de gevolgen zijn meer dan schokkend.

De Instagram-video raakt je recht in het hart: João Fantazzini uit Brazilië streelt overweldigd door verdriet door het rooster van de transportkooi van zijn vijfjarige hond Joca. De Golden Retriever is op dat moment al dood!

De tragische reden: Joca werd vorige week maandag per ongeluk door luchtvaartmaatschappij Gol Airlines naar de verkeerde bestemming vervoerd. Het duurt acht uur voordat hij terugkeert naar de vertrekluchthaven. Gedurende al die tijd krijgt de hond geen druppel water! 

Brazilië: Hond sterft tijdens vlucht

Oorspronkelijk moest luchtvaartmaatschappij Gol Airlines de Golden Retriever van João Fantazzini van de luchthaven São Paulo/Guarulhos International Airport naar Sinop in Mato Grosso vervoeren. In plaats daarvan werd de transportkooi in het vliegtuig naar Fortaleza geladen - ongeveer drieënhalf uur vliegen van São Paulo verwijderd.

Toen de fout werd opgemerkt, werd de hond weer in het volgende vliegtuig terug naar São Paulo geladen. Maar niemand dacht eraan om hem iets te drinken te geven...

Fantazzini keert onmiddellijk terug naar São Paulo wanneer de luchtvaartmaatschappij hem over de fout informeert. Het wordt verder gemeld dat zijn hond er slecht aan toe is.

De eigenaar ziet zijn dier alleen nog maar dood terug

Maar dan de schok. Als het baasje naar de wachtruimte wordt gebracht, is Joca al dood. Volgens de documenten gestorven aan hartfalen.

Fantazzini is verbijsterd en diep geschokt. Op Instagram plaatst hij foto's van Joca en zichzelf en schrijft: "Mijn liefde 

President roept op tot actie

De luchtvaartmaatschappij heeft zich verontschuldigd en noemt het hele incident een operationele fout. Ze leven mee met de eigenaar van de hond, wordt gezegd. Als gevolg van het incident mogen honden voortaan mee in de cabine.

Ook de Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft inmiddels gereageerd op de kwestie tijdens een persconferentie op woensdag. Als teken van medeleven droeg hij een stropdas met een hondenmotief en heeft hij de Nationale Luchtvaartautoriteit en Gol Airlines gevraagd ervoor te zorgen dat zoiets niet meer gebeurt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen