Aanbieding

Hond in het bos

De Golden Retriever Maru leidt je door de straten van Judko.

© The Daily Dot / YouTube

Golden Retriever volgt Google Maps-camera en wordt wereldberoemd: hier is het verrassende resultaat! (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het klinkt misschien als een grap, maar het is de waarheid! Een Golden Retriever is een echte gids geworden op het eiland Judko.

Het rustige eiland Judko in Zuid-Korea had een tijdlang een heel bijzondere ster. Een toeristische gids, genaamd Maru, is wereldwijd beroemd geworden.

Het gaat om een ​​Golden Retriever die het hart van de bezoekers ter plaatse én op Google Maps heeft veroverd!

Van trouwe metgezel tot toeristische gids!

De roem van Maru begon toen een fotograaf van Google Maps naar Jukdo ging om zijn adembenemende landschappen vast te leggen in magische foto's. Op dat moment verwachtte de fotograaf echter geen gezelschap, maar dat was wel het geval.

Maru, met zijn vriendelijke karakter, gedroeg zich als een perfecte gids. Hij wachtte geduldig op de fotograaf als die even weg was in het bos en ging met hem mee op zijn reizen.

De lieve pup werd gefotografeerd in meer dan 1000 afbeeldingen op het Koreaanse zoekportaal Daum, dat een optie biedt vergelijkbaar met de street view van Google Maps.

Gewoon de naam van het eiland invoeren en de kaart openen om bomen, rotsen en natuurpaden te bekijken, met als verrassing dat je bijna overal op de gefotografeerde route de Golden Retriever kunt vinden.

Met nu al meer dan 1.000 verschijningen is Maru de geliefde toeristische gids van deze pittoreske plek geworden, die het hart van zowel bezoekers als lokale bewoners heeft veroverd.

Een voorspelde beroemdheid

Bekend bij de eilandbewoners gedurende meer dan zeven jaar, werd Maru beschreven als een vriendelijke hond die iedereen ontmoette op zijn pad.

Zijn onverwachte populariteit op Google Maps werd bekend toen een oplettende Reddit-gebruiker zijn ontdekking deelde en hem liefkozend de "Google Earth-kerel" noemde.

Maru kwam op het eiland aan toen hij 2 jaar oud was en woonde daar tot een paar jaar geleden, toen hij helaas overleed. Zelfs Koreaanse kranten schreven over Maru naar aanleiding van dit droevige nieuws, waarbij ze hem beschreven als een ongelooflijk vriendelijk en liefdevol dier.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen