Aanbieding

Hond ziet voor het eerst de zon

Dit moment is gewoon hartverscheurend

© PAWSsion Project / Facebook (tag24.de)

Na 14 jaar in gevangenschap te hebben geleefd: hond voelt voor het eerst de zon en reageert emotioneel (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Hij brengt bijna zijn hele leven achter tralies door, ziet de zon niet. Dit unieke moment bezorgt kippenvel.

De foto alleen al zegt meer dan 1.000 woorden ooit zouden kunnen. Daar zit de oude hond, stil, met halfgesloten ogen. Hij geniet van dit prachtige moment, voelt de warmte van de zonnestralen die zijn vacht strelen.

Het is een moment dat de keel dichtknijpt van iedereen die Bruno's verhaal kent. Hij heeft maar liefst 14 jaar in een kooi in het halfdonker moeten doorbrengen, verwaarloosd. Nu mag hij eindelijk weer leven.

De hond ziet voor het eerst weer de zon

De kruising was een goedbedoeld cadeau, maar de verzorgers hebben hem eigenlijk nooit gewild. In plaats van hem weg te doen, sluiten ze Bruno op in ijzeren kooi. Zonder zonlicht, zonder genegenheid.

Waarom ze de hond al die jaren zo behandelen? Mensen geloven dat niemand deze hond wil hebben.

Maar na 14 jaar in een kooi te hebben geleefd wordt het PAWSsion Project uit de Filipijnse stad Badolod op de viervoeter geattendeerd en redt hem in maart 2024. Eindelijk krijgt hij ook een eigen naam - Bruno. En hij laat zien dat hij nog steeds volop van het leven kan genieten na al die jaren.

Het kopje van Bruno zegt alles

De kruising kijkt naar de bomen en de lucht, bewondert de natuur. Het lijkt alsof hij vanuit zijn diepste ziel straalt. "We omhelsden hem en zagen de eerste glimlach, een hele grote," beschrijft Malou Perez, de oprichter van het PAWSsion Project, in gesprek met The Dodo haar indruk.

Met name het moment waarop Bruno voor het eerst bewust de warme zon voelt, is zeer emotioneel voor iedereen.

Sinds zijn redding lijkt het geluk weer aan zijn de kant te staan. Hij heeft zelfs een nieuw thuis in het vooruitzicht, waar hij de rest van zijn leven mag genieten met nog vier andere honden.

Kijk hier naar de video van zijn redding:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen