Aanbieding

Zwarte hond tussen de bladeren

De herfst brengt verschillende gevaren mee voor onze viervoeters

© Bru-nO - Pixabay

Experts waarschuwen: laat je viervoeter niet met stapels bladeren spelen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Hoewel je hond misschien graag in stapels bladeren speelt, liggen er veel gevaren op de loer in die stapels die je viervoeter erg ziek kunnen maken.

Veel honden zijn gek op stapels bladeren die ze tegenkomen tijdens hun wandelingen. Wat je misschien niet weet is dat er in die stapels met bladeren toch wat gevaren kunnen schuilen voor je hond. 

Verborgen risico's

Stapels bladeren kunnen de bron zijn van enkele verrassende narigheden. Als bladeren op de grond gaan liggen en rotten, groeien er bacteriën en schimmels. Wanneer honden in de bladeren rondspringen, kunnen ze mogelijk de bacteriën en schimmels binnenkrijgen, wat giftig kan zijn en mogelijk tot maagklachten kan leiden. Hoewel de nawerkingen soms veel erger kunnen zijn.

Herfskrokus

Naarmate de herfst nadert, zullen er in en rond parken verschillende seizoensplanten opkomen die ook hun eigen gevaren voor honden vormen. De herfstkrokus is bijvoorbeeld een mooie bloem die lijkt op de lentekrokus maar dan zonder bladeren. Deze planten zijn zeer giftig en kunnen, als ze door een hond worden gegeten, ernstige maagklachten, nier- en leverfalen en epileptische aanvallen veroorzaken. Het kan zelfs de dood tot gevolg hebben.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Een ander ding om op te letten zijn kastanjes. Deze zijn extreem gevaarlijk voor honden. Ze zijn erg hard en niet verteerbaar, dus als een hond een kastanje inslikt, kan deze zijn darm verstoppen waardoor een spoedoperatie nodig kan zijn. Kastanjes zijn ook giftig en kunnen maagpijn, overmatig kwijlen en braken veroorzaken.
Geen enkele reden natuurlijk om er niet lekker op uit te trekken tijdens de herstperiode met je favoriete viervoeter. Zorg er wel voor dat je jouw hond aan de lijn houdt wanneer je gaat wandelen in parken en open plekken waar bladeren zijn gevallen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen