Aanbieding

Foto van de camper met de hond Charlie in de buurt

Foto van de camper met de hond Charlie in de buurt

© La Voz de Galicia

Man laat hond achter in camper tijdens surfsessie: wanneer hij terugkomt krijgt hij een enorme schok (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een Duitser surfer op vakantie in Spanje schrok zich rot toen hij van zee terugkeerde naar zijn luxe camper.

In de zomer van 2021 werd Charlie een beroemde hond. De hond was een paar dagen op vakantie bij zijn baasje in Galicië, in het noorden van Spanje, toen de hond "ontvoerd" werd.
Zijn baasje, een 32-jarige Duitser genaamd Ole, had het dier in zijn camper achtergelaten terwijl hij een paar uur genoot van het surfen op zee.

Waar is Charlie?

De man vertelde tegen de lokale krant La Voz de Galicia:

"Ik weet niet wat er gebeurde. Ik ging om twee uur 's middags surfen. Ik liet mijn hond in de camper en anderhalf uur later, toen ik terugkwam, waren de hond en camper weg"

Iemand profiteerde van het feit dat Ole op het strand was, brak het slot van het voertuig open en reed weg, met Charlie erin.

Bedankt social media!

Zoals de man aan de media vertelde, waren de uren na de diefstal van de camper erg zwaar voor hem.

"Ik heb mijn hond overal gezocht... Zelfs in de bergen, maar er was geen spoor van hem", zei hij.

Op dat moment ontmoette hij echter zeer behulpzame mensen die de man eten, drinken en droge kleren gaven omdat hij niets meer had!
Zijn vrienden, die zich naar de plek haastten, kwamen op het idee om Charlie's foto's op hun Facebook- en Instagram-profielen te plaatsen. Vier uur later werd Charlie gevonden!

Weer samen!

Het waren de vrijwilligers van de COMETA-vereniging die de hond, die na de diefstal was achtergelaten in een straat in de omgeving, terug hadden gevonden met een bak water.
Het moment waarop Ole en Charlie elkaar ontmoetten was erg emotioneel. De twee zijn samen sinds de hond slechts 2 weken oud was en waren sindsdien onafscheidelijk geweest. 

Thuis met zijn hond, maar zonder camper

Twee weken na de diefstal keerde Ole Muller terug naar Duitsland, helaas zonder camper, maar met zijn maatje Charlie.
Er was veel begrip voor Ole en Charlie. Zelfs zoveel dat het bedrijf Yakart de twee nog voor 15 dagen gratis een camper te leen aanbood.
De surfer wilde zijn dank uitspreken aan iedereen die hem heeft geholpen:
"Mijn dank is groot aan alle mensen die me hebben geholpen, vooral de Spanjaarden, ze waren zo snel met hun reacties op social media! Iedereen hielp en deelde de berichten, anders had ik Charlie niet zo snel gevonden. En mijn speciale dank gaat uit naar Yakart, die me gratis van een camper heeft voorzien!"

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen