Aanbieding

Lege transporttas

Verdrietig en angstig haalden moeder en dochter Kok bij het poezen hotel de kattenmand en Balou’s paspoort op.

© Reshetnikov_art / Shutterstock

Verzorgers radeloos: meerdere katten ontsnapt uit pension in Twente

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

De Twentse familie Kok verheugde zich op een zorgeloze vakantie voor henzelf en kat Balou. Het liep anders.

Voor Balou leek Poezen Hotel Enschede een uitstekende keuze: een eigen kamer met speelmogelijkheden in vijf grote units, ‘volop speelgelegenheid en ligplekjes’, belooft de website. Maar half augustus keerde zijn verzorgers vroegtijdig terug van vakantie om Balou’s paspoort en een lege mand op te halen.

Dag en nacht zoeken

Met Balou verdwenen begin augustus ook kat Bruno en Poes via het buitenverblijf van het Poezen Hotel. In het holst van de nacht werd Bruno door zijn verzorger teruggevonden op zo’n 100 met afstand van het hotel. Maar Poes en Balou zijn sinds 5 augustus spoorloos. 
De families besloten een gezamenlijke zoekactie op touw te zetten, vertelde Balou’s verzorgers tegen het Algemeen Dagblad (AD). “Wij hebben zondagochtend, -middag én -avond gezocht, maar niks gezien.”

Balou kan overal zijn

Poes Balou is volgens haar verzorgers een echte buitenkat en één uitstekende muizenvanger. Die wetenschap zorgt voor slapeloze nachten, zei Kok tegen het AD: “Balou gaat iedere morgen naar buiten en springt met gemak op een hoge schutting.” Dus kan ze inmiddels overal zijn. „Ze is erg fit en een uitstekende muizenvanger”.
Sinds het vertrek van Balou is niets meer hetzelfde voor de familie. ’s Avonds rond etenstijd komt ze normaal altijd binnen, krijgt ze een lekker hapje en installeert ze zich uitgebreid op de bank in de woonkamer.”

In de kou gezet

Pijnlijk in de kou gezet, voelt de familie Kok zich sinds Balou’s vermissing. “Sinds het bericht dat onze Balou vermist is, hebben wij geen contact meer gehad met eigenaar Diana.” .
Hotelhoudster Diana Bruins ziet het anders, blijkt uit de website van het Poezen Hotel: “Ik hoop dat iedereen dit leest? Ik houd de baasjes van Balou en Poes op de hoogte via WhatsApp”.

Verdrietig en angstig haalden moeder en dochter Kok bij het poezen hotel de kattenmand en Balou’s paspoort op. “Het was heel akelig om een lege mand op te halen.  Eigenaresse Diana toonde geen enkele vorm van medeleven.” Opvallend, omdat, zo viel het AD op, de vrouw op haar, inmiddels gesloten, Facebookpagina meldde ‘geen oog dicht te doen’ en ‘door een hel te gaan’. 

Geen Facebook en Instagram 

Het nieuws van de verdwenen katten ontketende een stortvloed van reacties op de sociale media. Diana Bruins besloot daarom te stoppen met Facebook en Instagram. Tips en zichtmeldingen wil ze graag via WhatsApp ontvangen. Op vragen van Tubantia zou het het Poezen Hotel Twente nooit gereageerd hebben.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen