Aanbieding

Sint Bernard hond warme auto
zie afbeeldingsinformatie

Gelukkig werd de hond tijdig opgemerkt 

 

© Brandweer Westhoek - post De Panne / Facebookj

Heerlijk dagje Plopsaland: hond achtergelaten in hete auto bij 30 graden

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

Je wilt deze advertentie delen:

Wanneer je denkt dat inmiddels iedereen op de hoogte is van het gevaar voor honden in auto’s op warme dagen, is het toch weer raak.

Hoewel er overal gewaarschuwd wordt gebeurd het toch steeds weer: een hond achtergelaten in een auto terwijl buiten het zonnetje schijnt. Al bij een buitentemperatuur van 20 graden kan de temperatuur in de auto oplopen tot 46 graden. Moet je nagaan hoe het voor deze hond was, die bij een buitentemperatuur van 30 graden achter werd gelaten in een auto op een parkeerterrein. 

 

Dagje waterparadijs Plopsaland

In een auto met een Frans kenteken werd een Sint Bernard hond aangetroffen, die duidelijk last had van de warmte. De oplettende bezoekers waarschuwde de brandweer, die direct ter plaatse kwam. In een handomdraai hadden ze de achterklep van de auto weten open te maken en kon de hond opgelucht van de frisse lucht genieten. 

 

Elk uur controle

De eigenaresse van de auto verklaarde later tegenover de brandweer dat ze elk uur naar de auto ging om te controleren hoe het met haar hond ging. Dit is uiteraard niet voldoende en er is dan ook een proces-verbaal opgemaakt. 

 

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen