Aanbieding

Hond gered uit ‘horror keuken’ in Zeeland: “geen enkel excuus om je hond op deze manier te houden”

Hond in vieze keuken dog-angry

De grond was bedekt met dikke lagen ontlasting en schimmel

© Meldpunt 144 / Facebook

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming kreeg afgelopen week een melding van een mogelijk verwaarloosde hond. Bij aankomst bleek de situatie onhoudbaar.

 

Door Nelleke Pieters

Online sinds

Zaterdag 24 juli bezochten de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de Politie een woning in de Zeelandse gemeente Tholen. Zij hadden een melding gekregen van dierenverwaarlozing en gingen op onderzoek uit. 

Horror keuken

In de bijkeuken van de woning trof de inspectie erbarmelijke omstandigheden. De vloer was bedekt met dikke lagen ontlasting en schimmel. De geur van ammoniak was ondragelijk en te midden van dit al zat een Husky opgesloten. Meldpunt 144 laat op Facebook weten dat de onschuldige viervoeter waarschijnlijk al weken lang in deze horror-achtige omstandigheden leeft.

Alles over het ras: de Husky

Proces-verbaal

De hond is door de LID in beslag genomen. De vacht van de Husky was vervilt en de nagels veel te lang. De viervoeter krijgt nu de juiste zorg, laat Meldpunt 144 op Facebook weten. De inspectie maakt een proces-verbaal op tegen de verzorger van de Husky. “Wat de eventuele straf zal zijn, en wat er met de hond gaat gebeuren is nog onbekend”, schrijft de politieorganisatie online. Wel is er een ding duidelijk: Er is geen enkel excuus om je hond in dit soort omstandigheden te houden.

 

Hond in beslag genomen De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en de Politie troffen zaterdag na een melding een zwaar verwaarloosde hond aan. De hond verbleef in een bijkeuken waar zichtbaar lang niet was schoongemaakt. Door de dikke lagen ontlasting en schimmel wordt vermoed dat het dier daar wekenlang geleefd heeft. Dat zou betekenen dat hij ook tijdens de hete dagen in de ranzige keuken vastzat. De hond werd slecht verzorgd, had een vervilte vacht en veel te lange nagels. De LID heeft het dier in overleg met het OM in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar. De politie licht de gemeente en zorginstanties in over de situatie op het adres. Het dier is nu elders ondergebracht en krijgt de verzorging die hij nodig heeft. Een proces-verbaal is een officieel verslag van de politie of inspecteur, met daarin belangrijke feiten. De agent of inspecteur schrijft alle feiten op die hij of zij zelf heeft gezien en gehoord. Dit zijn ook verklaringen van de verdachte(n) of getuige(n). Wat de eventuele straf zal zijn, en wat er met de hond gaat gebeuren is nog onbekend. Wil je zelf dierenmishandeling en/of verwaarlozing melden? Bel ons op 144 of vul een meldformulier in via: www.politie.nl/144 Melden kan nooit kwaad wanneer het om dierenleed gaat!

Posted by Meldpunt 144 on Tuesday, July 26, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen