Aanbieding

Hond in vieze keuken

De grond was bedekt met dikke lagen ontlasting en schimmel

© Meldpunt 144 / Facebook

Hond gered uit ‘horror keuken’ in Zeeland: “geen enkel excuus om je hond op deze manier te houden”

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming kreeg afgelopen week een melding van een mogelijk verwaarloosde hond. Bij aankomst bleek de situatie onhoudbaar.

 

Zaterdag 24 juli bezochten de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de Politie een woning in de Zeelandse gemeente Tholen. Zij hadden een melding gekregen van dierenverwaarlozing en gingen op onderzoek uit. 

Horror keuken

In de bijkeuken van de woning trof de inspectie erbarmelijke omstandigheden. De vloer was bedekt met dikke lagen ontlasting en schimmel. De geur van ammoniak was ondragelijk en te midden van dit al zat een Husky opgesloten. Meldpunt 144 laat op Facebook weten dat de onschuldige viervoeter waarschijnlijk al weken lang in deze horror-achtige omstandigheden leeft.

Alles over het ras: de Husky

Proces-verbaal

De hond is door de LID in beslag genomen. De vacht van de Husky was vervilt en de nagels veel te lang. De viervoeter krijgt nu de juiste zorg, laat Meldpunt 144 op Facebook weten. De inspectie maakt een proces-verbaal op tegen de verzorger van de Husky. “Wat de eventuele straf zal zijn, en wat er met de hond gaat gebeuren is nog onbekend”, schrijft de politieorganisatie online. Wel is er een ding duidelijk: Er is geen enkel excuus om je hond in dit soort omstandigheden te houden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen