Aanbieding

Wielrenner met kitten

Wat een held!

© Vitor Fonseca / Youtube

Wielrenner ziet iets ongewoons langs de weg liggen tijdens wedstrijd en neemt verbazingwekkende beslissing

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Alles wees erop dat Victor Fonseca die wielerwedstrijd in Brazilië zou winnen.  Maar een weerloos katje langs de weg gooide roet in het eten. 

Vastberaden reed wielrenner Victor rondenlang aan de kop van peloton. Niets kom hem nog stoppen. Totdat de wielrenner het zielige miauw van een kat in nood hoorde. Hij vertraagde snelheid en zag dat het van de rand van de weg vandaan kwam. 

Op de borst 

Victor stapte zonder aarzelen van zijn fiets om het diertje te aaien en te koesteren.  Terwijl de een na de andere concurrent voorbij racete pakte hij de kat op, legde het voorzichtig onder zijn bezwete t'shirt en keerde terug naar de wedstrijd. Langzaam lukte het Victor's nieuwe maatje om te zich veilig en ontspannen te voelen.  Al gauw hield het miauwen op.

Andere wedstrijd

De wielrenner wist dat hij zou verliezen, maar dat maakte hem niets uit. Victor wilde een heel ander soort wedstrijd winnen. Traag vervolgde hij de route, zodat zijn maatje in slaap kon vallen. Pas tegen het einde schrok het katje wakker en begon het lichaam van zijn nieuwe steun en toeverlaat te likken. Hij had honger en dorst.

 

 

Verloren en gewonnen

Victor eindigde als laatste, maar had misschien wel de belangrijkste wedstrijd van zijn leven gewonnen.  Zijn verslag op de sociale trok duizenden bezoekers en fans. 

Dagenlang regende het likes van bewondering voor zoveel dierenliefde. Maar daarvan was Victor niet zo onder de indruk.  Veel en veel belangrijker was het moment waarop hij die kleine gestreepte knuffel veilig bij nieuwe verzorgers kon achterlaten.  

Kijk hier naar de beelden:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen