Aanbieding

Kattenexperts waarschuwen voor nieuwe trend die viral gaat op TikTok: "Stop met de ice cube challenge!"

kat met ice cubes cat-serious

Er is een nieuw fenomeen op TikTok: de Ice Cube Challenge 

© Yaroslava Maltseva / Shutterstock

Eens in de zoveel tijd komt er een challenge voorbij die viral gaat op het internet. Dit komt mede door de sterke opkomst van platforms zoals TikTok. Maar sommige zijn gevaarlijker dan je denkt.

Door Sander Nelisse

Online sinds

Kattenexperts hebben gewaarschuwd voor een steeds populairder wordende TikTok-trend, waarbij "verzorgers" een ijsblokje op het hoofd van hun nietsvermoedende huisdier plaatsen. Het plaatsen van ijs veroorzaakt vaak een schijnbaar onaangename reactie als ijsblokje op het hoofd ligt en begint te smelten, maar dat betekent niet dat je het moet doen, zeggen experts. 

Extreme kou

Katten houden er niet van om nat te worden, en de extreme kou van een ijsblokje kan je kat doen schrikken. Hierdoor kunnen katten allereerst aardig schrikken, maar mogelijk worden ze er ook wat agressief van, die ze vervolgens op de verzorger botvieren door uit te halen of te bijten. Dit is iets wat herhaalt wordt door dierengedragstherapeute Claire Haynes.

Veilige omgeving

Claire Haynes: "Verzorgers van katten moeten zorgen voor een liefdevolle en veilige omgeving en moeten daarbij rekening houden dat onze acties een impact kunnen hebben op het welzijn en de emotionele toestand van onze huisdieren. Hoewel deze trend misschien leuk lijkt, is het voor de katten absoluut geen pretje en kunnen ze het als verwarrend en ongemakkelijk ervaren", laat de expert aan Newsweek weten. 

Afkoelen tijdens hete dagen?

Dierenarts dr. Anna Foreman zei tegen Newsweek dat ze hoopt dat TikTok gebruikers de trend links laten liggen en andere manieren vinden om hun kat tijdens de hete zomerdagen te laten afkoelen. "In plaats van een ijsblokje op hun hoofd te leggen kun je beter ijsblokjes in een kommetje doen. Hier kunnen ze dan aan likken wanneer ze daar behoefte aan hebben." In tegenstelling tot honden kunnen katten hun warmte namelijk redelijk goed reguleren en dus hoef je katten niet vaak te laten afkoelen."

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen