Aanbieding

Man hoort een plons en aarzelt geen seconde en zet zijn reddingsactie in gang! (video)

man bij hot tub dog-serious

Bernard besloot de video te delen op social media om andere honden(h)ouders te laten zien hoe snel een ongelukje kan gebeuren

© Caters Clips / YouTube

Toen Bernard Williams zich realiseerde dat zijn pelsbaby in gevaar was, kwam hij onmiddellijk in actie en kon hij haar leven redden. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Bernard Williams was in zijn achtertuin aan het spelen met zijn twee Franse Bulldogs, toen plotseling het noodlot toesloeg. 

Terwijl ze achter Bernard aanrende, glipte de zes maanden oude Adela in het bubbelbad. 

Een race tegen de klok

Geen probleem voor een Labrador of een Jack Russell, maar een groot risico voor kortschedelige rassen zoals de Franse Bulldog. Aangezien ze topzwaar zijn en zulke korte benen hebben zijn het geen natuurlijke zwemmers. Bovendien raken ze door hun platte kop veel sneller buiten adem waardoor ze uiteindelijk verdrinken. 

Alles over het ras: de Franse Bulldog

Gelukkig hoorde Bernard de plons en wist hij direct wat er aan de hand was. In een oogwenk draaide hij zich om sprong in de hot tub en heeft de arme hond gered. 

Een waarschuwing voor andere verzorgers

Gelukkig heeft Adela maar een paar seconde in het water gelegen. Ze schudde de hele gebeurtenis van haar af en ging weer verder. Het lijkt alsof de hele ervaring traumatiserender was voor Bernard dan voor de hond. 

Bernard besloot de video te delen op social media om andere honden(h)ouders te laten zien hoe snel een ongelukje kan gebeuren, en waarom het zo belangrijk is om altijd een oogje in het zeil te houden als je een pup in de buurt van een zwembad hebt. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen