Aanbieding

Vrouw vindt kitten langs de weg: niet veel later ontdekt ze iets heel vreemds aan de vacht

Grijze kat met melkfles cat-wow

Een zeer bijzondere kat

© Instagram @tinybutmightykittenrescue

Een kitten wordt gevonden op een landweg in Canada, maar de redder doet nog een verrassende ontdekking. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Een hulpeloos kitten is nog geen dag oud als het midden in de zomer in Ontario, Canada wordt gevonden. Hij ligt langs de kant van de weg, in de brandende zon en heeft meerdere brandwonden opgelopen aan zijn lichaam. 

Maar de kitten, die slechts 85 gram weegt, heeft geluk. Mellissa, die bij een dierenasiel werkt, komt precies op het juiste moment met haar auto langs. De Canadees weet dat dieren op dit punt vaak aan hun lot worden overgelaten. 

Canadese vrouw maakt zich zorgen over achtergelaten kitten

Over Mellissa zelf is niet veel bekend. De Canadese kattenliefhebster houdt haar identiteit geheim en onthult haar leeftijd of uiterlijk niet. Ze beheert het instragram account Tiny but Mighty Kitten Rescue en deelt regelmatig schattige kattenfoto's- en video's met haar 41.000 volgers. Zij zijn het die ijverig doneren zodat Mellissa haar liefdadigsheidswerk kan voortzetten. 

Ze geeft de kitten een mooie naam: Janie. De kleine moet twee weken flesvoeding krijgen om bij te komen van de turbulente eerste levensuren, maar uiteindelijk komt de kat er bovenop. 

Janie's vacht betovert iedereen

Melissa is verbaast als ze iets vreemd ziet aan de vacht van Janie. De vacht die eerst zilvergrijs was wordt geleidelijk zwart! Een prachtig gezicht, maar een treurige oorzaak. Dit fenomeen heeft te maken met het feit dat de kat na de geboorte koorts kreeg als stressreactie en dit heeft effect op de vacht. 

Als Janie sterk genoeg is en niet langer in de couveuse hoeft te blijven, stelt Mellissa haar voor aan kattenmoeder June en haar vier kittens. June laat direct haar moedersinstinct gelden. Ze adopteert de kleine Janie in een mum van tijd!

De kitten is nu een paar weken oud en inmiddels wat groter en maakt het goed. 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen