Aanbieding

Toeschouwers kijken met afgrijzen toe hoe hond oog in oog komt te staan met levensgevaarlijk wezen

Montage van het moment waarop de hond achtervolgd wordt door een krokodil in Australië dog-serious

De speelde niets vermoedend in het water

© Han and Her Four Men / Facebook

Een online geplaatste video bewijst hoe gemakkelijk het is voor onze geliefde honden om in problemen te komen. Als je dan niet tijdig erbij bent kan het zo zijn dat je je hond niet meer kunt redden van letsel of misschien zelfs de dood. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Een les die deze week snel geleerd werd door twee Australische honden(h)ouders. De hond van het stel was aan het spelen in de zee op een paar meter van het strand van Alau toen hij plotseling werd geconfronteerd met een gigantische krokodil. 

Een vakantieganger, Hannah, die verbeelf in Umagico, ten zuiden van Cape York, Oz, filmde het moment waarop de hond zich realiseerde dat hij werd gestalkt door een echt roofdier. 

De krokodil komt dichtbij

Binnen enkele seconden was de gigantische krokodil binnen enkele meters van de hond gekomen, wat voorbijgangers op het strand ertoe aanzette te stoppen, en toe te kijken of de hond nog op tijd kon ontsnappen. 

Toen de krokodil bijna op aanvalsafstand was, sprong de hond op en rende direct richting strand, tot opluchting van alle toeschouwers en de honden(h)ouders. 

Opluchting

In gesprek met de Daily Mail Australia zei Hannah: "Er waren ongeveer 15 mensen op het strand toen het gebeurde, en iedereen was gespannen. 

"We keken elkaar daarna allemaal met grote ontzetting en shock aan over wat we zojuist hadden gezien."

Je kijkt naar David Attenborough op de tv en wordt al nerveus, maar om dit in het echt mee te maken is erg spannend. 

Houd je hond dus altijd aan de lijn wanneer je bijv in het bos bent, in de buurt van een boerderij of langs het strand. Daardoor blijven jij en je hond veilig. 

Bekijk onderstaande beelden van het voorval in Australië.

 
Croc chasing Dog

Nearly witnessed some Cape Carnage this morning 😬. Puppy dog nearly got taken by a croc 🐕🐊 Heart was pounding as we all tried to call the puppy back... #capeyork #capeyorkadventures #croc #closecall #crocwise ............................................................................. This video is exclusively managed by Kennedy News and Media. To license or use in a commercial player please contact [email protected]

Posted by Han and Her Four Men on Saturday, October 10, 2020
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen