Aanbieding

Dierentuinbezoekers in shock: hond komt terecht tussen gorilla’s in San Diego Zoo (video)

Hond tussen gorilla's video
dog-wow

Op de video is te zien hoe de gorilla's de hond achtervolgen

© ABC News / Youtube

Zondag 12 juni kregen de dierentuinbezoekers van San Diego de schrik van hun leven. Een hond kwam terecht tussen de gorilla’s. Meerdere mensen filmde het incident. 

Door Nelleke Pieters

Online sinds

In de dierentuin van San Diego, San Diego Zoo Safari Park, von deze zondag een huiveringwekkend incident plaats. Vele mensen schrokken zich een ongeluk toen een hond in het gorillaverblijf verscheen. De video van het voorval ging al snel het hele internet over.

Gorilla’s achtervolgen hond

De gorilla’s waren niet gediend van de onbekende hond die op bezoek kwam en zette de achtervolging in. Op de video is te zien dat de hond het verblijf verkent terwijl de twee grote apen achter hem aangaan. Omstanders roepen wanhopig instructies naar de hond. 

Bekijk hier de video:

Specialisten redden hond

Gelukkig is het dierenpark voorbereid op dergelijke incidenten. Wildlife experts wisten de gorilla’s terug te roepen waarna de hond het gorillaverblijf kon verlaten. In een verklaring tegenover ABC 10News laat het San Diego Zoo Safari Park weten dat het oefenen van het terugroepen van dieren onderdeel uitmaakt van de standaard veiligheidstraining. 

Onduidelijk hoe hond binnenkwam

Hoe de hond tussen de gorilla’s terecht kwam is niet bekend. De hond is waarschijnlijk een zwerfhond gezien deze alleen door het dierenpark liep en geen chip had. De viervoeter is naar een plaatselijk opvang gebracht waar hij bij kan komen van dit enorme avontuur. 

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen