Aanbieding

Onbegrijpelijk: gehandicapte hond wordt tot twee keer toe op dezelfde dag in de steek gelaten

hond naast auto dog-sad

De gehandicapte hond had geen schijn van kans

© @CrimeLdn / Twitter

Hoe is het mogelijk? Deze hond werd twee keer op de zelfde dag gedumpt. Het werd op video vastgelegd. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Ongelooflijk maar waar, een gehandicapte hond genaamd Kuifje, in San Leopoldo, Brazilië, werd niet één maar twee keer op dezelfde dag, enkele maanden geleden, door zijn verzorgster in de steek gelaten. Ze probeerde de eerste keer van haar hond af te komen, maar een vrouw die de hond op straat vond dacht dat hij verdwaald was en nam de hond mee terug naar zijn huis.

Men wist toen nog niet dat de verzorgster dit met opzet had gedaan om van de hond af te komen. Het tegendeel is echter waar, en haar man neemt het stokje over van de vrouw en laat de hond opnieuw ergens buiten achter. 

Een hartverscheurende video

De eerste poging werd gefilmd en vervolgens op Twitter geplaatst. We zien zijn verzorger de auto openen en zijn twee honden uitlaten. Vervolgens nodigt ze een van de twee honden weer uit in de auto, maar wordt Kuifje met geweld uit de auto gehouden. Door zijn handicap heeft Kuifje geen schijn van kans. 

Geluk bij een ongeluk

Gelukkig is de video niet onopgemerkt gebleven aangezien deze al meer dan 80.000 keer bekeken is en vele reacties heeft opgeroepen op internet. En, daarbij heeft Kuifje al tientallen adoptieaanbiedingen ontvangen. Zo werd de noodlottige situatie van de hond zijn redding. Kuifje is eerst verwelkomd door de dierenwelzijnorganisatie Patas Guerreras en woont nu in een liefdevol thuis dat hem alle zorg biedt die hij nodig heeft. 

Meer nieuws: Pitbull ontmoet potentiële adoptieouder, wat er daarna gebeurt maakt iedereen sprakeloos (video)

Ook interessant: 

Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen