Aanbieding

Kat doet schokkende vondst achter koelkast: verzorger roept direct om hulp

Close-up van gestreepte kat
cat-wow

Deze Duitse kat vond een bijzondere verassing achter de koelkast

© Tatiana Kochkina - Shutterstock

Een man in Duitsland merkt dat zijn kat zich nogal vreemd gedraagt in de buurt van de koelkast en besluit een kijkje te nemen. Hij doet een schokkende ontdekking. 

Door Sander Nelisse

Online sinds

Het is laat in de avond. Je bent moe en je wilt gewoon naar bed. Dus, het laatste wat je nodig hebt, is dat een kat zich vreemd gaat gedragen. Maar voor een katten(h)ouder in het kleine stadje Kleef, aan de Duits-Nederlandse grens, nam zijn avond snel een onverwachte wending dankzij zijn kat. 

Bewaker

De man was op weg naar bed toen hij merkte dat zijn kat zich nogal eigenaardig gedroeg. Het was gebruikelijk dat de kat 's avonds met hem mee naar bed ging, maar vanavond was de kat geobsedeerd door de koelkast, en siste ernaar alsof iets de arme poes bang had gemaakt. 

Ondanks de beste pogingen van de man om zijn kat gerust te stellen, wilde de kat zijn ogen niet van de koelkast afhouden en het zat hem duidelijk niet helemaal lekker. De man denkt dat de kat een dode muis achter de koelkast heeft ontdekt, maar hij besluit de koelkast naar voren te schuiven om zelf een kijkje te nemen. 

Ongewenste indringer

En hij had geen ongelijk. Er was iets achter de koelkast, maar het was geen dode muis. Het was een oranje slang, die nog springlevend was. 

Het is niet verrassend dat de man geschokt was door zijn ontdekking en onmiddellijk de hulpdiensten belde. Ze arriveerden kort erna en konden de slang vangen voordat ze hem naar een plaatselijke dierenopvang brachten. 

 

KATZE FINDET SCHLANGE HINTER KÜHLSCHRANK Ein Bewohner eines Hauses an der Stechbahn in Kleve rief nachts die Feuerwehr:...

Posted by BILD Ruhrgebiet on Wednesday, June 19, 2019


Gelukkig bleek de slang een Noord-Amerikaanse maïsslang te zijn, een niet-giftige constrictor die geen bedreiging vormt voor katten of mensen. Toch niet iets dat je midden in de nacht achter je koelkast wilt vinden. 

Hoewel het niet bekend is hoe de slang is binnengekomen, denken we wel dat de man de volgende keer zijn kat serieus zal nemen. 

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen